На Волині відкрили пам'ятник повстанській матері

На Волині відкрили пам'ятник повстанській матері

13.05.15 16:52 0 703
У День матері, 10 травня 2015 року, на кладовищі села Грабове Старовижівського району Волині відбулося відкриття та освячення першого в Україні пам'ятника повстанській матері. У заходах узяли участь і представники ВО "Свобода".

Як наголосив один із організаторів встановлення цього пам'ятника, почесний громадянин Волині, письменник і публіцист Андрій Бондарчук, у такий спосіб Волинська громада віддає шану пам'яти жертовній волинянці Федорі Онищук, яка благословила на вірну смерть за Україну 4-х своїх дітей та чоловіка.

Пам'ятник на могилі Федори Онищук освятили священики УПЦ Київського патріархату. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять усіх борців за свободу України. Під час заходу звучали повстанські та стрілецькі пісні у виконанні хору "Посвіт".

У своєму виступі заступник керівника Старовижівської районної організації ВО "Свобода", депутат районної ради Анатолій Лавринюк наголосив, що саме жертовність українських матерів, дружин і сестер додавала сил і наснаги бійцям УПА у їхній боротьбі проти ворогів навіть тоді, коли надії на швидку перемогу вже не було.

"Саме жертовність наших матерів, дружин і сестер стала запорукою того, що Революція гідності вистояла, зламавши хребет кривавому режиму Януковича. Саме вони благословляють новітніх воїнів захищати нашу землю від російського агресора на Донбасі. Ці воїни – гідні нащадки вояків УПА, героїв Колківської республіки, які готові пожертвувати заради України життям. Серед тих, хто воює проти російських окупантів, більше тисячі свободівців, зокрема 123 депутати різних рівнів. Серед них чимало дівчат і жінок. Усі вони згуртувались у комбатантський "Легіон Свободи" і наближають час нашої найбільшої української перемоги", – наголосив Анатолій Лавринюк.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ