У Рівненській області рятувальники взяли участь у проведенні Дня цивільного захисту

У Рівненській області рятувальники взяли участь у проведенні Дня цивільного захисту

13.05.15 15:21 0 562
Щоб, рятувальники систематично проводять заходи, під час яких навчають молоде покоління правилам безпеки у побуті, при виникненні надзвичайних подій чи пожеж.

Однією з форм попередження травмування дітей, навчання молодого покоління правилам безпеки життєдіяльності є проведення Дня цивільного захисту, який раз на рік проходить у всіх школах Рівненщини. Педагоги, разом з рятувальниками, організовують відкриті уроки з основ безпеки життєдіяльності. З дітьми рятувальники теоретично та практично відпрацьовуються дії в умовах виникнення надзвичайних ситуацій, прививаються навички у наданні медичної допомоги, демонструється пожежно-рятувальна техніка та спеціальне обладнання.

Зокрема, 12 травня в Костопільській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №4, проводився саме такий захід. На спеціально обладнаному майданчику було організовано показовий виступ представників 19-ї державно пожежно-рятувальної частини. Рятувальники продемонстрували школярам спеціальне аварійно - рятувальне обладнання, яке вогнеборці застосовують при ліквідації надзвичайних подій та нещасних випадках. Також була продемонстрована робота фахівців Служби порятунку при проведенні невідкладних рятувальних робіт.

Всі учні та викладацький склад отримали багато позитивних емоцій та головне корисної інформації та знань. Завдяки проведеній акції діти усвідомили, що у багатьох випадках саме від їхніх знань, навичок та умінь залежить збереження життя і здоров’я.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ