У Рівненській області день відкритих дверей Кузнецовського центру зайнятості

У Рівненській області день відкритих дверей Кузнецовського центру зайнятості

13.05.15 10:33 0 546
Доброю традицією стало запрошувати молодь, у якої є бажання пізнати більше про Державну службу зайнятості, на День відкритих дверей до центру зайнятості.

Цього разу Кузнецовський міський центр зайнятості відкрив свої двері для 12 неповнолітніх осіб, які засуджені до покарань, не пов'язаних з позбавленням волі, та перебувають на обліку в кримінально-виконавчій інспекції Державної пенітенціарної служби України в Рівненській області. Для цих неповнолітніх вже є важливим життєвим кроком - обрати свою майбутню професію, за допомогою професійних фахівців служби зайнятості, адже ця категорія молоді найменш конкурентоспроможна на сучасному ринку праці.

Презентувала послуги Державної служби зайнятості начальник відділу активної підтримки безробітних Руслана Ярощук. Для деяких юнаків новиною стало знайомство з методом пошуку роботи за допомогою тач-скріну та комп'ютера вільного доступу, тож вона ознайомила молодь з Інтернет-сайтами, якими користуються безробітні у пошуках роботи.

Присутні мали змогу самостійно ознайомитись з вакансіями на місцевому ринку праці в секторі самостійного пошуку, з'ясувати актуальність цих професій на ринку праці.

В комп'ютерному класі юнаки пройшли профдіагностичне обстеження і за його результатами отримали поради від фахівців про ту сферу діяльності, яка максимально відповідає індивідуальним можливостям кожного з присутніх, і ту професію, на яку є попит на ринку праці.

“Я чув від однолітків про те, що в центрі зайнятості можна пройти таке тестування та все відкладав на потім. А я задоволений своїм результатом та розповім про це батькам,” - поділився своїми враженнями Андрій Миронюк учень 11-го класу.

“Хочеться подякувати фахівцям центру зайнятості, що приділили увагу кожному з дітей та надали консультацію щодо професій, які можна обрати за покликом, у відповідності із своїми інтересами та здібностями, а головне, за якими в майбутньому можна буде працевлаштуватися, адже саме вчасно пройдений тест може допомогти уникнути серйозної помилки - неправильного вибору професії,” - наголосила інспектор Кузнецовського МВР КВІ УДПтС України в Рівненській області Інна Мочарська.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ