До суду направлено обвинувальний акт відносно посадовця Вінницької ОДА,який отримав неправомірну вигоду

До суду направлено обвинувальний акт відносно посадовця Вінницької ОДА,який отримав неправомірну вигоду

13.05.15 17:10 0 533
Прокуратурою області до Вінницького міського суду направлено обвинувальний акт відносно директора Департаменту соціальної політики Вінницької ОДА, який підозрюється в одержанні неправомірної вигоди.

Установлено, що посадовець вимагав та отримав від директора одного з дитячих будинків-інтернатів Вінниччини 8 тис грн за підписання позитивного відгуку для оцінки його діяльності, як керівника навчального закладу. Відповідно до цього відгуку йому також було б встановлено надбавку до заробітної плати на 2015 рік у розмірі 50 відсотків.

Чиновнику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, - одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди. Судом задоволено клопотання слідчого про застосування йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із визначенням застави розміром у 80 мінімальних заробітних плат (97440 грн), яку він і сплатив.

Крім того, підприємливого посадовця відсторонено від займаної посади.

Довідка:

ч. 3 ст. 368 КК України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Прес-служба прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ