У Крижополі відкрили пам’ятний знак «Борцям за волю України» (+фото)

У Крижополі відкрили пам’ятний знак «Борцям за волю України» (+фото)

13.05.15 12:44 0 694
У День пам'яті та примирення в Крижополі відбулось урочисте відкриття пам'ятного знака «Борцям за волю України».

За словами голови районної державної адміністрації Валентина Панчука, його встановлення є актуальним не тільки в часи боротьби українського народу в минулому столітті, але і на сьогоднішній день. «Пам'ятник «Борцям за волю України» стане подякою і шаною тим героям, які загинули на Майдані, а також тим героям, які боронять кордони України в Донецькій та Луганській областях» - наголосив Валентин Панчук.

Крижопільчани завжди будуть пам'ятати тих, хто здобував Перемогу, кого немає в живих, будуть пам'ятати подвиг крижопільчан- Героїв Романа Сміщука та Олега Бичковського, мужність усіх земляків, виявлену ними на фронтах та в тилу в роки Другої світової війни.

Крижопільчани схиляють голови перед загиблими на Майдані під час Революції гідності – патріотами, які захищали європейський вибір, незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Крижопільчани завжди пам'ятатимуть героїв-земляків: Олександра Савченка, Сергія Бойка, Андрія Долейка, Володимира Андріяша, Олександра Колівошка та Юрія Мельника, які загинули під час виконання свого військового та громадянського обов'язку на Сході України, адже вони віддали свої молоді життя за перемогу, яка обов'язково прийде на Схід нашої держави, в Крим, і буде вона за українським народом.На честь перших трьох уже встановлено пам'ятні дошки на навчальних закладах райцентру.

Право відкрити пам'ятний знак борцям за волю України було надано рідним загиблих земляків: Юрію Дмитровичу Савченку – батьку Олександра Савченка, Майї Василівні Бойко – матері Сергія Бойка, Катерині Ігорівні Долейко – дружині Андрія Долейка, Анатолію Володимировичу Андріяшу – батьку Володимира Андріяша, Тетяні Іванівні Колівошко – матері Олександра Колівошка, Валентині Василівні Мельник – дружині Юрія Мельника.

Освячення пам'ятного знака здійснили священнослужителі району.







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі місцевий ...
Наступна новина: Чемпіонат міста Луцька з ...

КОМЕНТАРІ