Фестиваль Art Territory на низькому старті: художники приступають до роботи на стінах

Фестиваль Art Territory на низькому старті: художники приступають до роботи на стінах

14.05.15 15:41 0 965
У ніч з 13 на 14 травня вуличні художники із Луцька почнуть наносити малюнки на стіни Луцька. Графіті створюються у рамках фестивалю сучасного мистецтва Art Territory: місто творців, що відбудеться у Луцьку 23-24 травня. У рамках фестивалю центральна частина міста перетвориться на велику майстерню, де працюватимуть та відпочиватимуть музиканти, театрали, художники, фотографи, поети та аніматори.

о 22 годині Андрій Кальков намітить контури своєї роботи із серії «Круговорот» на стіну будинку за адресою вул. Лесі Українки, 26 (поблизу Галереї мистецтв). Згодом художники Роман Чуб та Тарас Петрина із Magic Art Group зроблять розмітку для малюнку «Мироносиця» на стіні будинку за адресою вул. Лесі Українки, 18 за ескізом Вікторії Борисюк. Нагадаємо, роботи були відібрані у рамках відкритого конкурсу ескізів та отримали схвалення інтернет-спільноти та журі. Робота над графіті триватиме аж до фестивалю. Підйомники для нанесення графіті надають ПрАТ Луцький домобудівельний комбінат та ЖКП №3.

Загалом, протягом Art Territory: місто творців митці будуть освоювати міський простір, трансформувати його згідно власного бачення. Крім відкриття робіт вуличних художників, на фестивалі відбудуться вуличні вистави від луцького театру-студії ГаРмИдЕр та мінського експериментального театр EYE. Найцікавіша мистецька локація чекає на лучан на Театральному майдані – на місці старого фонтану буде справжня лаунж-зона для дозвілля та відпочинку. Крім того, гості фестивалю побачать незвичайні інсталяції від молодих митців, які покажуть вулиці міста з незвичної точки зору.

Не забракне і якісної музики. На фестивальній сцені виступлять такі формації із Польщі та України: Kozak System (Київ), ФлайzZzа (Луцьк), ФІОЛЕТ (Луцьк), Funky Flow (Rzesz?w), Патроничі (Івано-Франківськ), Roczaway (Rzesz?w).

Гучною та цікавою має бути спортивно-розважальна локація Magic City, де буде представлена сучасна молодіжна культура. Зокрема, тут відбудеться танцювальний West Coast Challenge, покази паркуру, тріалу, скейтерів, вуличної акробатики.

Організатори запланували низку інших культурних заходів: показ анімаційних фільмів, літературні читання, художні та фотовиставки, мистецькі майстер-класи, зустрічі та презентації. Наймолодші учасники фестивалю зможуть завітати до дитячого містечка, де відбуватимуться пізнавальні та веселі забави та ігри.

Організатором фестивалю Art Territory: місто творців є виконавчий комітет Луцької міської ради. Захід відбувається у рамках проекту «Спільна мережа співпраці у сфері культури та соціального захисту з метою розвитку міст з польсько-українського прикордоння», що реалізується у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 Європейського інструменту сусідства та партнерства за підтримки Європейського Союзу. До підготовки фестивалю долучилися численні громадські організації та активні лучани.

Фестиваль Art Territory запрошує до співпраці! Детальна інформація за адресою lutskartterritory@gmail.com. Більше інформації на сайті фестивалю www.artterritory.org.ua та у спільноті фестивалю на Facebook www.facebook.com/artterritory.

Управління міжнародного співробіництва та проектної діяльності міської ради

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Компания ООО «Альппром»
Наступна новина: На Тернопільщині розпочали ...

КОМЕНТАРІ