До Луцька завітали депутати з південно-східних областей України

До Луцька завітали депутати з південно-східних областей України

14.05.15 16:21 0 584
Два дні у Луцьку перебуватимуть депутати місцевих рад з Харківської, Дніпропетровської та Одеської областей у рамках програми Міжнародного республіканського інституту. Метою поїздки є обмін досвідом, вивчення нових ідей та практик.

депутати з південно-східних областей зустрілися з Луцьким міським головою Миколою Романюком, секретарем міської ради Сергієм Григоренком, депутатами міської ради.

Микола Романюк розповів гостям про наше місто, роботу міської ради та міського голови. Він зауважив, що вдалося налагодити хороші відносини у середині міської ради. У міській раді представлені різноманітні політичні сили, але вдається знаходити консенсус. “Депутати працюють активно. У складі постійних комісій вони обговорюють всі питання, що вносяться на пленарне засідання. Сесії проходять активно, постійно є дискусія. І це добре. Люди обмінюються думками”, - додав він.

Крім того, за його словами, міський голова, депутати, виконавчий комітет працюють максимально відкрито. Пленарні засідання сесії міської ради транслюються у прямому ефірі через мережу інтернет. Також усі проекти рішень завчасно вивішуються на сайт міської ради, аби лучани мали можливість з ними ознайомитися. У сесійну залу можуть вільно зайти громадяни і перебувати на засіданні.

Підтримав міського голову й секретар міської ради Сергій Григоренко. Він зауважив, що вдається знаходити порозуміння у роботі депутатського корпусу. Наголосив, що роботу ради ніхто не блокує. “Це добре, адже ми працюємо на благо територіальної громади. У багатьох міських радах є протистояння між депутатами та міським головою. Це паралізує усю роботу. Це несе лиш шкоду громадянам”, - додав він.

Розповів Микола Романюк й про питання життєдіяльності міста. У місті активно працюють підприємства. Багато з яких мають іноземні інвестиції, зокрема “СКФ Україна”, “Кромберг і Шуберт”. “Офіційний рівень безробіття у межах 2 %. Звісно, частина людей не стає на облік у центрі зайнятості. Підприємствам не вистачає технічних фахівців. На жаль, багато молоді пішло навчатися на банкірів, юристів та економістів. Підприємства змушені довозити працівників із-за меж міста”, - зазначив він.

Звернув увагу міський голова й на функціонування системи охорони здоров'я. За його словами, велика увага приділяється розвитку первинної ланки медицини. У місті відкриваються амбулаторії сімейної медицини.

Активна робота проводиться й з розширення дошкільних навчальних закладів. Микола Романюк зазначив, що, на жаль, не вдається забезпечити усіх маленьких лучан у дитячих садочках. Цьогоріч планують відкрити додатково 200 місць у ДНЗ. Він наголосив, що триває будівництво нової школи.

Міський голова розповів й про здобутки у міжнародному співробітництві. Він наголосив, що Луцьк має 16 міст-партнерів у дев'яти країнах світу. Активна робота ведеться й по проектній діяльності та залученню грантових коштів. Найбільшим проектом є “Модернізація зоопарків в Замості та Луцьку, а також опрацювання концепції створення рекреаційної зони у Жешуві з метою розвитку транскордонного природного туризму”. “Згідно з ним наше місто отримає 1,5 мільйони євро на проведення робіт”, - зазначив він.

Активна співпраця ведеться з НЕФКО та ЄБРР щодо впровадження проектів енергозберігаючих заходів. Зокрема, Європейський банк реконструкції і розвитку надає кредит на 10 мільйонів євро та 4 мільйони євро грантових коштів. Ці кошти будуть спрямовані на модернізацію системи централізованого теплопостачання міста Луцька, зокрема, встановлення ІТП у багатоквартирних будинках, котла на альтернативному паливі, модернізація обладнання тощо.

Микола Романюк зауважив, що з НЕФКО працюють по впровадженню енергозберігаючих заходів у закладах бюджетної сфери.

Значна увага, за словами міського голови, приділяється питанням розвитку туристичної сфери та промоції міста.

Після завершення зустрічі депутати міських рад з південно-східної України обмінялися думками зі своїми колегами з Луцької міської ради.

Крім того, у рамках перебування, гості ознайомилися з роботою Центру надання адміністративних послуг у місті Луцьку та департаменту соціальної політики міської ради.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За загальнообов'язкове ...
Наступна новина: З початку року на території ...

КОМЕНТАРІ