16 травня - День Європи у Луцьку

16 травня - День Європи у Луцьку

14.05.15 15:29 0 554
Відбулася прес-конференція з нагоди святкування Дня Європи у Луцьку. Про заходи, які відбуватимуться у нашому місті, поінформували перший заступник міського голови Тарас Яковлев та начальник управлінням міжнародного співробітництва та проектної діяльності міської ради Віра Кудрявцева.

Тарас Яковлев розповів про те, як цей день святкують європейські країни, і повідомив, що традиційно у третю неділю травня День Європи відзначається у нашому місті. Щоправда раніше заходи відбувалися на Театральному майдані, а цього року будуть у центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки.

Віра Кудрявцева повідомила, що на лучан чекають такі заходи: Європейська Олімпіада – конкурс знань про Європу та Європейський Союз серед школярів міста Луцька та учнів з партнерських міст Республіки Польща, який розпочнеться о 10 годині в сесійній залі Луцької міської ради.

Опісля заходи будуть у парку культури та відпочинку ім. Лесі Українки. Зокрема, об 11.30 буде тематична екскурсія «Луцьк багатокультурний», яку проведуть фахівці Центру туристичної інформації та послуг. Відбудеться фестиваль шкільної творчості «Євробачення», де кожна школа міста піснями і танцями представить одну з країн-членів Європейського Союзу. Діти у своїх малюнках на асфальті зобразять «Моє європейське місто». Відбудуться заходи на різні смаки і вподобання: боді-арт «Барви Європи»; англомовний клуб під відкритим небом; флеш-моб. Організатори сподіваються, що саме флеш-моб буде родзинкою цього дня. Буде працювати інформаційний пункт, де розповсюджуватимутьcя листівки про Європу і Європейський Союз, інформаційний пункт від Центру туристичної інформації та послуг. Генеральне консульство Республіки Польща у місті Луцьку розмістить інформаційний намет. Представники луцьких вишів та професійно-технічних навчальних закладів встановлять презентаційні стенди з інформацією про міжнародну діяльність та досвід реалізації міжнародних проектів.

Організатори запросили лучан до участі у призовій радіо-вікторині до Дня Європи, яка протягом 13-15 травня відбуватиметься в ефірі радіостанції «Луцьк» на хвилі 107.3 fm. Ефіри будуть з 14-15.00 год, 16-17.00 год, 19-19.30 год.

Тарас Яковлев повідомив, що проведення заходів до Дня Європи відбудеться за фінансової підтримки: ПАТ «Житомирський маслозавод – компанія «Рудь», торгово-розважального центру «ПортCity», ТОВ «ТД»Луцькккондитер», ресторанно-готельного комплексу «Patio di fiori», Волинської ОДТРК. Партнерами проведення Дня Європи у Луцьку є Представництво ЄС в Україні, Генеральне консульство Республіки Польща у місті Луцьку, посольство та консульство європейських країн.

На завершення прес-конференції Тарас Яковлев сказав, що в рамках Дня Європи у Луцьку не буде розважальних заходів, це здебільшого просвітницькі акції для дітей. Адже діти повинні мати належне естетичне виховання.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ