Волинська область: до заходів із запобігання пожеж в екосистемах рятувальники залучають курсантів вищих навчальних закладів ДСНС України

Волинська область: до заходів із запобігання пожеж в екосистемах рятувальники залучають курсантів вищих навчальних закладів ДСНС України

14.05.15 14:12 0 522
Проблема недопущення пожеж в екосистемах нині украй актуальна. Саме тому під час рейдових перевірок, що проводяться систематично та всеохопно, співробітники ДСНС, закликають громадян обирати для дозвілля у лісах рекреаційні зони та бути пильними під час розкладання багать. Зазвичай просвітницьку роботу із запобігання пожеж у лісах рятувальники здійснюють за допомогою працівників лісомисливських господарств. У період стажування курсантів вищих навчальних закладів ДСНС України у пожежно-рятувальних підрозділах до таких заходів долучаються і майбутні рятувальники.

14 травня рятувальники Ратнівського районного сектора УДСНС у Волинській області разом з працівниками підприємства «Ратнеагроліс» та курсантами-стажерами Львівського державного університету безпеки життєдіяльності провели рейдову перевірку лісових угідь та визначили стан виконання протипожежних заходів, призначених зберегти ліси від знищення вогнем.

Особливу увагу представники рейдової групи зосередили на вивченні протипожежного стану рекреаційних зон. Зокрема, відвідали рекреаційний пункт у лісосмузі біля села Жиричі та переконалися, що тут належно облаштоване місце, де б усі охочі змогли відпочити без ризику учинити після себе пожежу, адже для безпечного розкладання вогнищ тут огороджені спеціальні місця.

Крім того, рейдова група оглянула мінералізовані смуги у хвойних насадженнях поблизу сіл Прохід та Конище, а також переконалися, що в’їзні дороги до лісів перекриті шлагбаумами, аби у пожежонебезпечний період там не перебувала техніка. Як засвідчила практика, такі перестороги украй важливі, адже влітку за високих температур пожежа у лісі може трапитися навіть від найменшої іскри.

Окрім того, рятувальники, лісівники та стажери оглянули стенди із застереженнями про недопущення пожеж в екосистемах, а також вручили листівки з правил пожежної безпеки на відкритих територіях громадянам.

Як зазначили рятувальники, під час відпрацювання вдалося досягнути й ще однієї мети: продемонструвати на практиці майбутнім колегам – сьогочасним курсантам-стажерам – порядок здійснення рейдової перевірки та навчання громадян правил безпеки, адже у найближчому майбутньому саме профілактичні заходи стануть ключовими у роботі фахівців ДСНС України.

УДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: На Тернопіллі у Чорткові ...

КОМЕНТАРІ