Волинська область: рятувальники спільно з юними волонтерами навчали населення правилам пожежної безпеки

Волинська область: рятувальники спільно з юними волонтерами навчали населення правилам пожежної безпеки

14.05.15 15:50 0 587
13 травня у селищі Турійськ рятувальники спільно з юними волонтерами провели відпрацювання житлового сектору.

Під час рейду до населення доводилися правила безпечної життєдіяльності у побуті та навколишньому середовищі. Найбільша увага приділялася одиноким, багатодітним, неблагополучним сім’ям та людям, які потрапили у складні життєві ситуації.

Рятувальники вручали кожному листівки з правил пожежної безпеки, застерігаючи бути украй обережними з вогнем і не розкладати багаття біля будинків, у лісах та на полях.

Під час проведення профілактичних заходів працівники ДСНС нагадали громадянам правила безпеки, а також поінформували про недопущення пожеж у лісах та торфовищах.

«Щоб навчити людей дотримуватися правил пожежної безпеки, рятувальники під час профілактичних відпрацювань відвідують не лише громадян у власних оселях, а й спілкуються із учнями загальноосвітніх шкіл, дошкільних навчальних закладів, волонтерами, - повідомила начальник відділу інформацій та комунікацій з громадськістю ЦЗД УДСНС України у Волинській області майор служби цивільного захисту Ірина Варварук. - Молоді нагадуємо про небезпеку, яку несе в собі вогонь, правила поводження з побутовими приладами вдома, застерігаємо від пустощів із сірниками та завідомо хибних викликів Служби Порятунку «101». Роздаємо листівки з переліком рекомендацій, яких треба дотримуватися задля уникнення пожеж у будинку. І сподіваємося, що саме діти, які прийдуть додому зі школи, розкажуть дорослим, чого їх навчили рятувальники. Відтак, зможемо розраховувати на безпечне життя громадян, і не лише у сільській місцевості, а й у містах області».

Подібні пожежно-профілактичні відпрацювання здійснюються по всій території області для охоплення якомога більшого загалу громадян.

Такі заходи дозволяють сподіватися на безпеку сіл і міст області, а в загальному - країни в цілому.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівська область: ...
Наступна новина: Протягом на Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ