Волинська область: школярі молодших класів відвідали з екскурсією пожежно-рятувальний підрозділ

Волинська область: школярі молодших класів відвідали з екскурсією пожежно-рятувальний підрозділ

14.05.15 14:03 0 560
14 травня у гості до рятувальників 10-ої пожежно-рятувальної частини міста Любомля Волинської області завітали школярі. Цікаву та пізнавальну екскурсію для другокласників місцевої школи провели рятувальники у рамках Тижня безпеки життєдіяльності.

Діти не лише побачили як працюють рятувальники, а почули чимало корисної інформації, зокрема, як поводитися в умовах надзвичайних подій та як запобігти лихові у побуті, в школі, на вулиці. Рятувальники розповіли також гостям про найбільш резонансні події, що трапилися в області, та способи їх ліквідації.

Під час екскурсії усі охочі змогли приміряти бойове обмундирування співробітників ДСНС. Традиційно вишиковувалися у черги дітлахи, щоб поміряти пожежну каску та посидіти у пожежному авто, хоч на мить відчувши себе рятувальником.

Крім того, школярі побачили комплектування пожежно-рятувальних машин, а також мали можливість спостерігати за роботою диспетчерів у підрозділі. Рятувальники застерегли дітей від хибних викликів до служби «101», адже займаючи телефонну лінію задля розваги, можна завадити своєчасному повідомленню про надзвичайну подію.

Шквал позитивних емоцій викликало у дітлахів гасіння умовної пожежі. Після ліквідації імітованої пожежі рятувальники запропонували й дітям подати воду на гасіння.

Наприкінці зустрічі хлопчики та дівчатка ділилися враженнями, а чимало з них висловили бажання у майбутньому стати рятувальниками.

На згадку про цікаву та пізнавальну екскурсію працівники ДСНС роздали дітям листівки з правил безпеки життєдіяльності.

УДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: На Тернопіллі 20 травня ...

КОМЕНТАРІ