В Житомирській області люди знаходять на городах боєприпаси часів війни

В Житомирській області люди знаходять на городах боєприпаси часів війни

14.05.15 14:33 0 545
12 травня до рятувальників 16-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Радомишль надійшло одразу два повідомлення про виявлення підозрілих предметів. Перший виклик диспетчером частини зафіксовано із самого районного центру. До служби порятунку «101» зателефонував чоловік, який повідомив про те, що знайшов боєприпаси. Він виконував земельні роботи неподалік від свого житла і викинув на поверхню землі якийсь невідомий важкий предмет. Чоловік не став чіпати знахідку, адже коли придивився уважніше, то припустив, що це може бути боєприпасами.

Рятувальники ідентифікували підозрілий предмет як артилерійський снаряд калібру 76 мм часів минулої війни. Ділянку, де знайшли вибухонебезпечний предмет, одразу огородили аби унеможливити підхід людей до нього.

Того ж дня, кількома годинами пізніше, радомишльські рятувальники виїхали до с. Менківка. З цього населеного пункту також надійшло повідомлення про виявлення боєприпасів часів війни. Як і в попередньому випадку, селянин працював на власній присадибній ділянці. Він влучив заступом по невідомому металевому предмету і лише за мить зрозумів, що це бойовий снаряд. Фахівці ДСНС з’ясували, що це був 122-міліметровий артснаряд.

Наразі група піротехнічних робіт Управління ДСНС Житомирщини проводить знищення виявлених вибухонебезпечних предметів.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ