На фестивалі Wiz-Art у Львові покажуть сотню стрічок з різних куточків світу

На фестивалі Wiz-Art у Львові покажуть сотню стрічок з різних куточків світу

14.05.15 14:42 0 493
21-24 травня відбудеться 8 Львівський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art. Цього року у рамках конкурсної та позаконкурсної програми фестивалю покажуть близько 100 стрічок з різних куточків світу. Також гості фестивалю зможуть відвідати кінопокази від партнерів Wiz-Art, майстер-класи українських та іноземних режисерів, лекції.

Про це повідомляє прес-служба фестивалю.

У міжнародному конкурсі фестивалю 17 стрічок з Нідерландів, Великої Британії, Румунії, США, Франції, Німеччини, Канади, Ірану, Тунісу, Лівану, Швеції, Таїланду, Фінляндії, Австрії, Данії та України змагатимуться за головний приз – гран-прі, а також за призи в трьох номінаціях – краща режисура, кращий сценарій та краща операторська робота.

Визначатиме найкращі короткометражки міжнародне журі фестивалю у складі трьох режисерів: Катaжина Ґондек (Польща), Крістофер Шварц (Австрія) та Олександр Ратій (Україна).

У національному конкурсі змагатиметься 10 українських стрічок укладених у дві програми, серед них «Віддалік», ігрова короткометражка Катерини Горностай, члена журі фестивалю Wiz-Art 2014, анімація Анатолія Лавренішина «Крамниця співочих пташок» та «В деревах», режисерський дебют відомої сценаристки Марисі Нікітюк.

Під час фестивалю відбудуться спеціальні кінопокази від партнерів фестивалю: Італійська панорама від SediciCorto Film Festival (м. Форлі, Італія), «Її роль: жінки у та поза кадром» від Феміністичної майстерні (м. Львів) і підбірка українських короткометражок від молодіжної платформи СУК (Сучасне Українське Кіно). Новинкою цьогорічного фестивалю також є показ для найменших глядачів – підбірка анімаційних короткометражок «Шортики» (4+).

Щорічна Wiz-Art Film School – освітній блок фестивалю – цього року закцентує увагу на практичних навичках у створенні кіно.

У своєму майстер-класі Анатолій Лавренішин розповість про секрети створення анімації. Локейшн менеджер та виконавчий продюсер Петро Рудольфович розповість про особливості роботи на знімальному майданчику. Сценаристка Марися Нікітюк презентує авторський сценарний курс, який відбудеться у Львові в липні 2015 року. Український режисер Олександр Ратій розповість про структуру сценарію у своєму майстер-класі «Комедія та драма для околиць і гаражів». Відбудуться сценарні читання від блогу сценарної майстерності All About Storytelling.

Австрійські режисери Крістоф Шварц, Гай Ліхтенштейн та польська режисерка Катажина Гондек проведуть зустрічі у форматі Q&A.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ