15 травня завершується реєстрація на Lviv Media Forum: залишилося ще 100 місць

15 травня завершується реєстрація на Lviv Media Forum: залишилося ще 100 місць

14.05.15 16:05 0 614
15 травня завершується реєстрація на ІІІ Львівський медіафорум. Стати учасниками найбільшої медійної події країни зможуть ще 100 журналістів.

Нагадаємо, Lviv Media Forum відбудеться 28-30 травня на «Арені Львів».

Як повідомляють організатори, головна тема цьогорічного Lviv Media Forum – «Медіа у час бурхливих змін». Цьогоріч доповіді та дискусії сфокусуються на ролі медіа під час кризових подій в Україні та довкола неї, а також на новітніх тенденціях у світовій практиці.

Географія ІІІ Львівського Медіафоруму включає щонайменше десять країн: США, Велику Британію, Німеччину, Швецію, Данію, Росію, Білорусь, Польщу та Україну.

Серед спікерів цьогорічного Медіафоруму – Енн Еплбаум, Борис Райтшустер, Маркус Бенсман, Дуй Лінь Ту, Пол Гансен, Павел Решка, Аркадій Бабченко, Сергій Рахманін, Зураб Аласанія, Дмитро Гнап, Олексій Шалайський та інші.

Спеціальним гостем, який відкриє ІІІ Львівський медіафорум, стане французький політичний журналіст, письменник та філософ Бернар-Анрі Леві.

Реєстрація на ІІІ Львівський медіафорум триває на сайті форуму.

З програмою можна ознайомитися тут.

Окремий день присвятять тренінгам, майстер-класам та презентаціям на вузькоспеціалізовані теми у новому корпусі Українського католицького університету.

Зокрема, 13 майстер-класів від закордонних та українських експертів відбудеться 30 травня. Стосуватимуться вони різноманітних тем – від доступу до інформації до digital-журналістики. Тренінги та воркшопи проводитимуть журналісти-практики, медіаменеджери та викладачі найкращих світових шкіл, які приїдуть до України вперше.

Марафон майстер-класів розпочне експерт з новітніх технологій Шведського Медіаінституту Fojo Матс Вікман. Відомий digital-журналіст та спеціаліст зі сторітеллінгу проведе тренінг з мультимедіа.

Практичні поради з ефективного використання смартфону у журналістиці дасть директор освітньої програми з цифрових медіа у Колумбійському університеті Дуй Лінь Ту.

На охочих оволодіти специфікою якісного документального кіно чекає зустріч із режисером BABYLON’13 Володимиром Тихим та засновником проекту Hromadske.doc Богданом Кутєповим.

Воєнний репортер зі США Нолан Петерсон навчатиме геополітичній та воєнній аналітиці.

Про те, чи стали журналісти в українській політиці своїми серед чужих, дізнаватимуться від народних депутатів Мустафи Найєма, Сергія Лещенка та Єгора Соболєва.

Як шукати і планувати теми, радитиме директор з розвитку «Gazeta Wyborcza» Ґжеґож Пєхота.

Професійними прийомами лайфстайл-журналістики в інтернеті ділитиметься головний редактор «Buro 24/7», екс-головред «Esquire» в Україні Олексій Тарасов.

Тренінг з доступу до інформації спільно проведуть співзасновник польської організації «Fundacja e Panstwo» Якуб Гурніцький, головред українського інтернет-ресурсу «Наші гроші» Олекса Шалайський та засновник бюро журналістських розслідувань «Свідомо», нардеп Єгор Соболєв.

Якуб Гурніцький, як один із найвпливовіших блогерів у Польщі, очолить окремий івент для своїх колег та охочих до них приєднатися. Про український блогінг розкажуть медіаконсультант Крус Крус та оглядач «Yandex.Україна»

Як стати всесвітньо відомим фотожурналістом, використовуючи шведські практики, розповість володар премії «World Press Photo-2013» Пол Гансен.

Забути догму про унікальний контент і навчитися працювати з інформаційними потоками в епоху соціальних мереж допоможе тренінг керівника програм нових медіа «Інтерньюз-Україна» Віталія Мороза.

Про психологічні особливості комунікації під час війни розповість соціальний психолог Олег Покальчук (тренінг відбудеться за підтримки Національної асоціації телерадіомовників).

А для журналістів, які працюють у зоні АТО, особливо корисним буде практичне заняття з надання першої невідкладної допомоги в умовах бойових дій, яке проведе Олег Картавий, інструктор із першої медичної допомоги. (Тренінг відбудеться за підтримки Інституту масової інформації у межах проекту з безпеки для журналістів «Press Watcher», який підтримує Internews-Network).

Окремо планується також захід від журналістів з Білорусі – «Вибори в Білорусії 2015: виборча кампанія та якою буде роль медіа в ній» за підтримки проекту Mymedia.

Організаторами виступають ГО «Львівський медіафорум», Школа журналістики УКУ, за сприяння Львівської міської ради і за підтримки проекту »Mymedia», МФ «Відродження».

Як повідомлялося, ІІ Львівський медіафорум пройшов на «Арені-Львів» 13-14 листопада 2014 року і зібрав понад 500 журналістів із семи країн світу (Україна, США, Данія, Польща, Росія, Німеччина, Білорусь). Тема минулорічного форуму – «Війна, політика, корупція. Медіа: гравець чи інструмент?».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ