В Україні з’явиться перший музейний Клуб документального кіно

В Україні з’явиться перший музейний Клуб документального кіно

14.05.15 15:09 0 509
У суботу, 16 травня, о 21.00 Національний музей «Меморіал пам'яті жертв голодоморів в Україні», що у Києві, запрошує на перегляд документального фільму Олега Чорного «Голлівуд над Дніпром. Сни з Атлантиди». Цим показом розпочинається робота єдиного в Україні музейного Клубу документального кіно.

Захід організовано в рамках Міжнародної акції «Ніч музеїв» Національним музеєм «Меморіал пам’яті жертв Голодоморів в Україні» спільно з Інформаційною агенцією культурних індустрій «ПРО», повідомляє прес-служба Мінкультури.

Документальний фільм «Голлівуд над Дніпром. Сни з Атлантиди» – це не тільки історія старовинного села та українського поетичного кіно. За задумом творців фільму, історія Бучака – метафора того, що сталося з Україною за останні півстоліття. Це сигнал тривоги для кожного з нас і для всієї країни. Адже замість перетворити Бучак та подібні об’єкти на національні пам’ятки та туристичні центри, ми знищуємо історію, культуру, природу, а відтак і людей, навколо нас.

Перед показом фільму (о 20.00) відбудеться концерт студентів кафедри бандури Національної музичної академії України імені Петра Чайковського під керівництвом народного артиста України, професора Костянтина Новицького. Вони виконають композиції, що є класикою української музичної культури, які використовували у своїх роботах режисери, що знімали фільми в Бучаку.

Вхід вільний.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ