До Вінниці з’їдуться понад півсотні митців на фестиваль до 150-річчя Коцюбинського

До Вінниці з’їдуться понад півсотні митців на фестиваль до 150-річчя Коцюбинського

14.05.15 17:33 0 515
У Вінниці 22 травня розпочнеться Міжнародний фестиваль оповідання Intermezzo, присвячений 150-й річниці від дня народження класика української літератури Михайла Коцюбинського. До міста над Бугом з'їдуться понад півсотні українських та європейських митців, які спробують перечитати Коцюбинського по-новому.

Протягом трьох фестивальних днів вінничани та гості міста зможуть переглянути фільми під відкритим небом, взяти участь у літературних дискусіях, побувати на читаннях, зустрічах з письменниками, долучитися до екскурсії «Стежками Коцюбинського» та насолодитися етномузикою.

Директор фестивалю Ірина Вікирчак зауважила, що головна ідея літературної події випливає саме з новели Intermezzo, яка розповідає про важкі часи, коли людина втомлюється від власних і чужих проблем і потребує зміни середовища.

«Фестиваль – це коротке інтермецо для переосмислення свого життя. Для того, щоб набратися сили і з новою енергією взятися за вирішення найскладніших питань», – зазначає Ірина Вікирчак.

Відкриватиметься фестиваль показом фільму «Тіні забутих предків» Сергія Параджанова. Його представлять під відкритим небом на Європейській площі міста.

Серед гостей фестивалю – багато українських та закордонних митців. До Вінниці приїдуть балканський письменник Міленко Єрґович, знаний польський кінорежисер Кшиштоф Зануссі, культова українська письменниця Оксана Забужко, польська перекладачка і культурний менеджер Юстина Чеховська, українська письменниця Софія Андрухович, українська режисер та письменниця Ірина Цілик, пише «День».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Судитимуть шахрая,який ...

КОМЕНТАРІ