Хвиля українізації пробудила неофітів,радикальніших за самого Яроша,– Мухарський

Хвиля українізації пробудила неофітів,радикальніших за самого Яроша,– Мухарський

14.05.15 17:44 0 546
У 1989 році відбулася хвиля українізації, яка дуже нагадує ту, що маємо зараз. На цьому легко заробити собі відповідний імідж – достатньо вийти на сцену і крикнути «Героям cлава!». Зараз з‘явилось багато пристосуванців, які таким чином плетуть свої афери.

Таку думку під час хард-ток-шоу DROZDOV (щовівторка о 22:00 на телеканалі ZIK) висловив український митець Антін Мухарський.

Мухарський запевнив, що він, як людина, що із самого початку війни брала участь у волонтерсько-культурологічному русі, зауважив, наскільки багато людей «присмоктались» до національного руху.

«Вони хвацько пристосувались і навчились кричати «Героям слава!». Ми це вже проходили – таке було наприкінці 80-х – початку 90-х. Тоді багато комуністів, які стояли до останнього (мовляв, Маркс, Енгельс і я третій поруч із ними каву пив), раптом стали адептами незалежності. Вони навчилися прикладати руку до серця і співати гімн», – розповів Мухарський.

Він зазначив, що колись знав кількох професорів-українофобів іх театрального інституту, які «перефарбувалися» і почали співати «Ще не вмерла України». Нині ж такий рух набув ще виразнішого характеру.

Однак, на думку гостя студії, така поведінка – нормальне явище, притаманне усім революціям в Україні.

«Після кожної революції у нас з‘являються армади людей, які, раптом, починають вишукувати у свої біографії, що вони внучаті родичі Степана Бандери чи Романа Шухевича. Це соціальні перверзії, які трапляються через те, що в країні багато нереалізованих людей живуть убого і нудно, а час маємо цікавий. І завдяки цьому вони можуть приєднатися до якогось руху і стати корисними, відчути свою значущість. Це неофіти, яких зараз дуже багато. До того ж, у своїх переконаннях вони радикальніші за самого Яроша», – резюмував Антін Мухарський.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Судитимуть шахрая,який ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ