На Хмельниччині день медичної сестри

На Хмельниччині день медичної сестри

14.05.15 15:41 0 610
12 травня в обласній філармонії відбулося урочисте зібрання з нагоди Дня медичної сестри. Організаторами заходу став колектив Хмельницької асоціації молодших спеціалістів з медичною освітою, який крім свого основного свята, відзначили 10-ти річчя з дня заснування Асоціаціїї медичних сестер у Хмельницькій області. На свято було запрошено керівництво Хмельницької обласної держадміністрації – заступника голови Лесю Стебло, керівництво Департаменту охорони здоров'я ОДА на чолі з директором Яковом Цуглевичем та представників центральних районних лікарень та центрів ПМСД.

В 2001 році в нашій області було створено, а в 2005 році - зареєстровано громадську організацію - Хмельницька обласна Асоціація медичних сестер, яку очолює головна медична сестра Хмельницької обласної лікарні, заслужений працівник охорони здоров'я Івасюк Світлана Андріївна. На сьогоднішній день асоціація нараховує 5162 медичних сестер. У Хмельницькій області працює 11097 молодших спеціалістів з медичною освітою, із них 7884 медичні сестри, 2204 фельдшери, 1009 акушерок.

У зв'язку з подіями в нашій державі, в яких медичні працівники надають свою кваліфіковану медичну допомогу пораненим бійцям в зоні антитерористичної операції, а цими медиками є саме медичні сестри, в цьому році організатори заходу вирішили змінити традиційне святкування і в рамках свята провели конкурс на кращу медичну сестру травматологічного відділення по наданню першої медичної допомоги пораненим бійцям та постраждалим.

В конкурсі, який проходив у 2 етапи, взяли участь десять медичних сестер, які в повній мірі показали свою кваліфікаційну майстерність. Переможницею стала медична сестра з Хмельницької міської лікарні –Зражева Оксана, 2 місце розділили медична сестра з Волочиської ЦРЛ –Доротюк Ольга та Якимчук Вікторія з Старокостянтинівської ЦРЛ, 3 місце також розділили 2 медичні сестри – Наставальська Лілія з Шепетівської ЦРЛ та Мельник Аліса з Славутської ЦРЛ.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ