У Тернопільській ОДА представили Схему центрів адміністративних громад Тернопільської області

У Тернопільській ОДА представили Схему центрів адміністративних громад Тернопільської області

14.05.15 15:36 0 580
13 травня у Тернопільській обласній державній адміністрації відбулося чергове засідання робочої групи, яка працює над підготовкою проекту Перспективного плану формування територій громад Тернопільщини.

Участь у ньому взяли заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Бицюра, виконувач обов'язків заступника голови обласної державної адміністрації Іван Бабійчук, директор Офісу реформ у Тернопільській області Віктор Литвинчук, представники органів місцевого самоврядування, структурних підрозділів облдержадміністрації.

Виконувач обов'язків заступника голови обласної державної адміністрації, голова робочої групи Іван Бабійчук наголосив, що створення спроможних територіальних громад – вимога часу. Тому до цього виконання поставлених завдань членам робочої групи варто підійти професійно та відповідально.

«Конструктивний діалог членів робочої групи з представниками органів місцевого самоврядування та територіальних громад є запорукою успіху», - констатував він.

Заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Бицюра зауважив, що вкрай важливо, щоб підготовка плану формування територіальних громад відбувалася на основі принципів конституційності, добровільності, економічної ефективності, прозорості та відкритості.

Директор департаменту архітектури, будівництва, житлово-комунального господарства та енергозбереження облдержадміністрації Володимир Харченко подякував всімрайдержадміністраціям та структурним підрозділам ОДА, які оперативно надали інформацію, на основі якої проведено аналіз і попередньо визначено та змодельовано територіальні громади. Відтак він представив для ознайомлення та обговорення Схему центрів адміністративних громад Тернопільської області та межі можливих громад. Присутні висловлювали свої пропозиції та зауваження.

«При опрацюванні інформації ми виходили з положень Постанови Кабміну про затвердження Методики формування дієздатних територіальних громад, - зазначив Володимир Харченко. - Зокрема, в обов`язковому порядку потенційними адміністративними центрами територіальних визначають ся міста обласного підпорядкування, і населені пункти, що мають статус районних центрів. Отже, маємо 17 адміністративних центрів територіальних громад. Ми взяли за основу ці центри і визначили відносно них зони впливу, а саме 20-кілометрова доступність по твердих дорогах, наявність інфраструктури і спроможність сформувати навколо себе громаду».

За словами Володимира Харченка, на території, яка не була охоплена 17 базовими громадами, визначали інші населені пункти, які за свої потенціалом можуть також можуть бути центрами територіальних громад.

«Отже, маємо мінімальну кількість громад – 26, - акцентував увагу Володимир Харченко. – Така пропозиція цілком відповідає Методиці. Однак майже по кожній громаді є дискусійні питання. Саме тому буде проведено додаткові обговорення, щоб врахувати зауваження і пропозиції всіх сторін».?

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житлові субсидії в ...
Наступна новина: В Рівному на пагорбі Слави ...

КОМЕНТАРІ