На Тернопіллі обласний семінар-практикум для завідувачів районних ПМПК

На Тернопіллі обласний семінар-практикум для завідувачів районних ПМПК

14.05.15 15:31 0 494
Нещодавно на базі Кременецької ЗОШ-інтернату І-ІІІ ступенів відбувся обласний семінар-практикум для завідувачів районних (міських) ПМПК: «Використання арт-терапевтичних технологій у роботі консультантів психолого-медико-педагогічних консультацій».

Учасниками заходу були керівники обласної та районних ПМПК, працівники відділу освіти Кременецької райдержадміністрації, науковці Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії імені Т.Шевченка, психологи та педагоги інклюзивної освіти.

Теоретичну частину семінару відкрив начальник відділу освіти Володимир Мороз, привітавши учасників заходу та виступивши із доповіддю «Актуальність оптимізації роботи ПМПК як умова забезпечення рівного доступу до якісної освіти дітей з особливими освітніми потребами». Науковці академії звернули увагу присутніх на важливості арт-терапії для розвитку особистості.

Практичний модуль проходив у бібліотечно – інформаційному центрі інтернату. Діана Мельник, завідувач ПМПК Кременецького району, ознайомила учасників із практичним використанням арт-терапевтичних технік у роботі з дітьми із Синдромом Дауна та розладами аутичного спектру, а вдало підібрані вправи з піском та фарбами підтвердили важливість арт-терапевтичних технологій при роботі з дітьми з особливими потребами. Підсумки семінару підбила директор обласної ПМПК Світлана Лоза. Після завершення семінару-практикуму його учасники отримали сертифікати.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Стара Синява: вогнеборці ...
Наступна новина: Житлові субсидії в ...

КОМЕНТАРІ