Чернігів: Дитяча "Нова хвиля","Ризьке подвір'я" та оздоровлення дітей

Чернігів: Дитяча "Нова хвиля","Ризьке подвір'я" та оздоровлення дітей

14.05.15 16:40 0 576
Низку культурно-мистецьких проектів до реалізації у Чернігові запропонувала під час свого візиту до міста Почесний консул Латвії Олена Вишнякова. У Чернігівській міськраді вона зустрілася із міським головою Олександром Соколовим.

За словами О.Вишнякової, за підтримки Латвії у Ялті традиційно проходив пісенний конкурс – дитяча "Нова хвиля". Після минулорічних подій організатори шукають інше місто в Україні для проведення цього заходу, тож претендентом може бути і Чернігів. Серед організаторів дитячого фестивалю і міський голова Огре (місто-партнер Чернігова у Латвійській Республіці). О.Соколов заявив про готовність зустрітися з колегою та всіляко сприяти, щоб дитяча "Нова хвиля" відбулася саме у Чернігові. Також О.Вишнякова повідомила, що жителі Латвії підтримують українців і готові допомагати в оздоровленні дітей цього літа, свої пропозиції надають різні латвійські фонди.

Ще пані Почесний консул запропонувала створити у Чернігові "Ризьке подвір'я" – своєрідну частинку Латвії у місті. Там на її думку, варто встановити скульптуру трясогузки – національної пташки Латвії, для цього буде оголошений конкурс проектів. Крім того, вона висловила зацікавлення у налагодженні більш тісної співпраці з Черніговом у сфері туризму.

Пані Почесний консул Латвії у Чернігові розповіла, що на посаду призначена рік тому. За цей час у місті відкрито культурний центр "LatviArt", проведено кілька мистецьких заходів. Загалом, Латвія має достатньо велику кількість почесних консулів закордоном (близько 200), на них покладається місія популяризувати прибалтійську країну, налагоджувати контакти. В Україні почесні консули зараз працюють у Львівській та Чернігівській областях.

Чернігівський міський голова висловив зацікавлення у співпраці та пообіцяв підтримку у реалізації запропонованих проектів.

Ірина Синельник
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: За добу піротехніки знищили ...

КОМЕНТАРІ