В Закарпатській області мукачівські рятувальники завітали в гості до місцевих школярів

В Закарпатській області мукачівські рятувальники завітали в гості до місцевих школярів

14.05.15 14:18 0 559
Уже традиційно працівники Управління ДСНС України у Закарпатській області спільно з освітянами проводять Тижні знань безпеки життєдіяльності, метою яких є зменшення травматизму та загибелі підростаючого покоління.

Ця тема набуває особливої актуальності напередодні літніх канікул, коли через брак нагляду з боку дорослих, діти залишаються наодинці. Не завжди хлопчики та дівчатка знають, або ж дотримуються правил особистої безпеки та вміють застосовувати їх на практиці. Тому щороку, впродовж травня, саме напередодні шкільного відпочинку, значна увага приділяється підготовці молоді щодо питань безпечної життєдіяльності. Рятувальники переконані, що лише спільними зусиллями можна досягти бажаних результатів

У кожній школі, чи дошкільному закладі Тиждень безпеки життєдіяльності проходить по-своєму, із врахуванням різних вікових груп дітей.

“Обізнаність дітей – запорука безпеки” – саме під таким гаслом проходив Тиждень безпеки життєдіяльності в Мукачівській загальноосвітній школі №7. У рамках цього заходу, в гості до школярів завітали й місцеві рятувальники.

Зустріч бійців ДСНС із персоналом навального закладу та школярами почалася із практичного відпрацювання дій на випадок виникнення умовної пожежі. Під пильним оком професіоналів діти евакуйовувалися зі школи, вживали першочергових заходів для ліквідації надзвичайної ситуації та викликали пожежно-рятувальну службу за номером «101».

Далі, закінчивши ліквідацію умовного займання, вогнеборці показали учням техніку, обладнання та спорядження, за допомогою яких вони приборкують стихію. Також діти мали можливість посидіти в пожежному автомобілі та приміряти бойовий одяг рятувальників. Старшокласники демонстрували свою вправність щодо одягання костюмів хімзахисту. Спілкуючись зі школярами, рятувальники були приємно вражені знаннями дітей про те, як треба поводитися під час пожеж та інших надзвичайних ситуаціях, приміром, правилам відпочинку на водоймах, під час прогулянок в лісі, виявленні підозрілих предметів, розливу ртуті тощо.

На згадку про себе мукачівські вогнеборці подарували учням «Пам’ятки безпеки».

У ДСНС України

у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінницькі слідчі ...
Наступна новина: На Тернопіллі у Збаразькій ...

КОМЕНТАРІ