У Рівненській області літні канікули – не привід забувати про безпеку на дорозі (+фото)

У Рівненській області літні канікули – не привід забувати про безпеку на дорозі (+фото)

14.05.15 16:35 0 785


Працівники Державтоінспекції Рівненщини нагадали про важливість дотримання вимог ПДР для вихованців Дядьковицької школи Рівненського району.

Незабаром для школярів пролунає останній дзвінок і розпочнуться довгоочікувані літні канікули. Вільного часу у дітвори побільшає. Саме тому першочерговим обов'язком працівників Державтоінспекції є нагадати дітям про важливість виконання вимог «дорожньої грамоти».

- Останнім часом кількість дорожньо-транспортних пригод за участю підростаючого покоління не поменшала. Діти продовжують ставати учасниками автопригод, в результаті чого отримують травми, а в деяких випадках – гинуть. Як свідчить статистика, практично кожна друга дорожньо-транспортна пригода за участю дітей трапляється через порушення ними норм безпечної поведінки на вулицях та шляхах, – зауважив очільник обласної Державтоінспекції Олександр Семенюк. — Основними причинами вказаних ДТП є неуважність, недисциплінованість і невміння дітей врахувати особливості навколишніх умов. А це часто призводить до біди, — додав полковник міліції.

Особливої уваги заслуговують діти сільської місцевості. Адже благоустрій міста та села має суттєву різницю. У селах не так багато світлофорних об'єктів та пішохідних переходів, які суттєво допомагають учасникам дорожнього руху у безпечному пересуванні.



Саме тому працівники ДАІ завітали у Дядьковицьку школу, аби нагадати її учням про необхідність виконання вимог ПДР. Під час спілкування інспектор ДАІ звернув увагу на основні причини по яких неповнолітні опиняються під колесами транспортних засобів. Особливий наголос був зроблений на безпечний літній відпочинок.

Діти з великим задоволенням спілкувалися з працівником Державтоінспекції та активно відповідали на поставлені запитання. Найактивніші учасники отримали тематичні буклети.

На завершення зустрічі закріпили знання вимог «дорожньої грамоти» актори Лялькового театру. Школярам вони показали цікаву та повчальну виставу «Небезпечна пригода».

Інспектори ДАІ сподіваються, що проведення таких профілактичних заходів суттєво вплинуть на свідомість підростаючого покоління щодо важливості дотримання вимог ПДР.

Разом з тим, хочеться ще раз нагадати дорослим про необхідність особливого нагляду за дітьми в період канікул. Тож багато що залежить від самих батьків. Ще раз нагадайте своїй дитині прості правила безпеки.

Забезпечте дітям повноцінний і безпечний відпочинок, збережіть їх життя і здоров'я!

Про це повідомили у прес-службі УДАІ УМВС України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Щотижневий звіт про ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ