Івано-Франківщина: рейд по операції «Номерний знак» провели спільно із журналістами

Івано-Франківщина: рейд по операції «Номерний знак» провели спільно із журналістами

14.05.15 15:01 0 578
Середа, 13 травня 2015, 13:01 |

13.05.2015

З 6 травня інспектори ДАІ Прикарпаття, зокрема м.Івано-Франківська проводять відпрацювання з виявлення водіїв, які рухаються на транспортних засобах, номерні знаки яких встановлені з порушеннями вимог ПДР (закриті різного роду наліпками, металевими решітками, стерте фарбове покриття тощо), або без номерного знака. З метою припинення таких правопорушень, передбачених ч.6 статті 121 КУпАП, інспектори ДАІ, спільно із журналістами проводили серед водіїв роз'яснювальну роботу.

В ході рейду було виявлено першого порушника, щоправда припаркованого авто по вул. Юності м.Івано-Франківська. Номерні знаки на транспортному засобі ледь проглядалися навіть зблизька. Чорна фарба, яка покриває цифри витерлася і ідентифікувати номер практично неможливо. Дочекатися водія так і не вдалося, щоб отримати пояснення. Наступна автівка потрапила в поле зору через те, що водій прикрив номерні знаки, встановивши накладну решітку. З цього приводу пояснив, що такий знак інспектор може побачити, проте погодився, що при здійсненні відео нагляду такий номер неможливо установити. То чому ж Державтоінспекція вимагає дотримання вимог Закону, що стосується використання номерних знаків?

Як зазначив інспектор ВДАІ м.Івано-Франківська майор міліції Віктор Гулька: «Такі номерні знаки, які прикриті сіткою, знищене фарбове покриття, закриті наліпками не розпізнаються камерами відео нагляду, які допомагають у розкритті тих злочинів, які вчиняються з викорисчтанням автотранспорту, наприклад крадіжки, грабежі, автопригоди вчинені водіями, які залишили місце ДТП та інші. Крім того виявляються автомобілі, які не зареєстровані в установленому порядку, без номерного знака або з номерним знаком, що не належить цьому засобу чи не відповідає вимогам стандартів, або з номерним знаком, закріпленим у не встановленому для цього місці».

Робота інспекторів під час спільного рейду в основному була націлена на роз'яснення водіям чому не можна використовувати транспортні засоби з порушенням вимог встановлення номерних знаків. Більшість із тих, хто потрапив в об'єктив відеокамер визнавали, що зауваження до них слушні і негайно знімуть сітку, або ж підфарбують контури цифр. Проте були й такі, які категорично відмовлялися, мотивуючи неякісним виготовленням та, вигадуючи собі інші виправдання. Однак Закон один для всіх і окрім попередження інспектори задокументували уже 17 таких порушень лише в обласному центрі.

Про це повідомили у прес-службі УДАІ УМВС України в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Сергій Надал зустрівся з ...

КОМЕНТАРІ