На Прикарпатті пройшов обласний етап ХХІ Всеукраїнського конкурсу Дружин юних пожежних

На Прикарпатті пройшов обласний етап ХХІ Всеукраїнського конкурсу Дружин юних пожежних

14.05.15 14:44 0 557
13 травня несподівану, радісну і таку бажану перемогу в обласному етапі ХХІ Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежних здобула команда "Спалах" Івано-Франківського навчально-виховного комплексу "Школа-гімназія №3". ЇЇ учасники до кінця повірили у неймовірну прихильність Фортуни лише після того, як їх привітав та вручив грамоту і цінні призи заступник начальника Управління ДСНС України в Івано-Франківській області підполковник служби цивільного захисту Володимир Пачків.

Слід зазначити, що захід цей проходив на базі обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості Івано-Франківської обласної ради. Урочисто відкриваючи свято, начальник відділу зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю Управління ДСНС в області майор служби цивільного захисту Христина Перцович сказала: «Метою проведення такого заходу є виховання у підростаючого покоління навичок свідомого ставлення до збереження здоров'я та життя дітей в умовах виникнення надзвичайних ситуацій, залучення молоді до масово-роз'яснювальної роботи з питань безпеки життєдіяльності, привернення особливої уваги школярів до героїчної професії пожежника-рятувальника. Нині у цій залі зібралися кращі команди Прикарпаття, котрі заслужили це право, демонструючи свої таланти на районних та зональних етапах фестивалю. Цього року наше свято має особливе, патріотичне забарвлення, адже ми усією душею вболіваємо за тих, хто захищає мирне небо, наш спокій та право мати власну державу на Сході країни».

Ще перед початком змагань усіх його учасників привітав директор департаменту освіти і науки Івано-Франківської ОДА Віктор Кімакович. Він, зокрема, зазначив, що професія рятувальника – одна із найпрестижніших у багатьох країнах світу, а тому для перемоги у фіналі слід докласти максимум зусиль. «Мрійте, перемагайте і нехай все у вас буде добре» - побажав присутнім Віктор Євстахійович.

Міцного здоров’я, мирного неба, уміння не лише перемагати, а й достойно приймати поразку побажав юним дюпівцям голова Івано-Франківської обласної організації ДПТ України Михайло Андрійків.

В обласному етапі ХХІ Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежних за право називатися кращими боролися шість команд: "Сигнал 101" Корницької ЗОШ Коломийського району, "Спалах" Чернелицької ЗОШ Городенківського району, "Верхня крапка 101" Верхнянської ЗОШ Калуського району, "Багіра" Верхньолипецької ЗОШ Рогатинського району, "Прометей" Тлумацької ЗОШ та "Спалах" Івано-Франківського навчально-виховного комплексу "Школа-гімназія №3".

Найяскравіше "спалахнули" юні івано-франківці. Саме вони представлятимуть Прикарпаття на ХХІ Всеукраїнському конкурсі Дружин юних пожежних. Кожен учасник команди отримав цінний подарунок – спальний мішок. Ці юнаки та дівчата ведуть здоровий спосіб життя й частенько вирушають у походи. Тож спальні мішки стануть їм у пригоді для комфортного відпочинку. Крім того, дітям вручили солодощі. Друге загальнокомандне місце посіли учасники команди "Прометей" із Тлумача, а третє – "Сигнал 101" Корницької загальноосвітньої школи Коломийського району. Усі отримали грамоти та подарунки.

Без призів не залишилися й діти, котрі не посіли жодного місця. За свою старанність, артистизм та бажання перемогти вони отримали солодкі подарунки від рятувальників.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Луцьку відбудеться ...

КОМЕНТАРІ