У Волинській області прокуратура домоглася повернення дитячого табору на Світязі у державну власність

У Волинській області прокуратура домоглася повернення дитячого табору на Світязі у державну власність

15.05.15 08:53 0 667
Завдяки принциповій позиції прокуратури Волинської області дитячий оздоровчий табір "Салют" на озері Світязь повернуто державі.

Нагадаємо, ще у грудні 2012 року прокуратурою було встановлено, що цей табір із 1982 року перебував на балансі «Нововолинської бавовнопрядильної державної фабрики». Однак, коли розпочався процес корпоратизації фабрики, а її перетворено у Відкрите акціонерне товариство «Нововолинська бавовнопрядильна фабрика «Нотекс», майно дитячого табору «Салют» товариству «Нотекс» не передавалося і не увійшло до статутного капіталу цього товариства.

Проте, у 2001 році рішенням виконкому Світязької сільської ради було безпідставно оформлено право власності на майно табору за товариством, а в 2002 році ВАТ «Нотекс» незаконно внесло цілісний майновий комплекс дитячого табору вартістю понад 2,5 мільйона гривень(згідно акту оцінки від 20 жовтня 2003 року, нині вартість майна із врахуванням індексації є більшою) до статутного фонду закритого акціонерного товариства «Салют».

Аби повернути табір державі, прокурор міста Нововолинська звернувся з позовом до Господарського суду Волинської області, однак суд у задоволенні цього позову відмовив.

Не погодившись із таким рішенням суду, прокуратура оскаржила його в апеляційному порядку. Рішенням Рівненського апеляційного господарського суду рішення суду першої інстанції скасовано, а позов прокурора міста Нововолинська повністю задоволено: рішення виконкому визнано незаконним, державну реєстрацію свідоцтва на право власності – недійсною, а майно табору витребувано із чужого незаконного володіння й повернуто державі.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Україні створена ...
Наступна новина: Рівненщина: рятувальники ...

КОМЕНТАРІ