Депутатська комісія з питань законності підтримала проект нового Статуту територіальної громади Івано-Франківська

Депутатська комісія з питань законності підтримала проект нового Статуту територіальної громади Івано-Франківська

15.05.15 12:13 0 596
Мандатна депутатська комісія з питань депутатської діяльності, етики, захисту прав людини, законності, взаємодії з правоохоронними органами та засобами масової інформації розглянула проект Статуту територіальної громади міста

Під час засідання депутатської комісії 13 травня 2015 року депутати внесли деякі поправки до проекту Статуту територіальної громади міста.

Загалом комісія позитивно сприйняла та підтримала пропоновану редакцію Статуту.

Зокрема до проекту комісія рекомендуватиме твнести близько десятка технічних правок, що стосуються юридичних норм. Депутати відкоригували проект відповідно до чинного законодавства, зокрема й тих норм, що стосується реформи з децентралізації.

Також, серед пропонованих депутатами правок до нової редакції норма про обов'язковість оприлюднення аудіо-записів засідань міської ради та її виконавчого комітету.

“Комісія позитивно сприйняла і підтримала новий Статут. Є розуміння того, що чинна редакція застаріла і не дає можливості населенню вносити свої пропозиції рішень міської ради”, – зазначає секретар міської ради Микола Вітенко.

Пропоновані проекти рішень будуть розглянуті на пленарному засіданні міської ради 19 травня 2015 року.

Як відомо, згідно з чинною редакції Статуту, аби ініціювати проект рішення на сесії міської ради, потрібно зібрати 10% підписів населення. Новою редакцією пропонується зменшити цю кількість до 200 підписів. Також зараз, щоб організувати громадські слухання, слід зібрати 7 тисяч підписів. Пропонується: не менше, ніж 75 членів територіальної громади, а щодо питань окремої вулиці чи будинку – лише 7 осіб.

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Степан Барна: «Ті,хто ...

КОМЕНТАРІ