Степан Барна: «Ті,хто перешкоджають мобілізації,будуть відповідати перед законом»

Степан Барна: «Ті,хто перешкоджають мобілізації,будуть відповідати перед законом»

15.05.15 12:23 0 610
Впровадження додаткових заходів щодо забезпечення виконання п'ятої черги часткової мобілізації обговорили під час засідання Ради оборони Тернопільської області, яке 14 травня провів голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна.

Участь у засідання взяли міські голови в районах, начальники територіальних підрозділів УМВС в області, військові комісари.

Як повідомив начальник управління МВС України в Тернопільській області Олександр Богомол, усього в області близько 29 тисяч осіб, які ухиляються від призову за мобілізацією. З них встановлено місце перебування та відправлено до військкоматів- близько тисячі.

«На в області порушено 136 кримінальних впроваджень за статтею 336 Кримінального кодексу України, згідно якої за ухилення від призову за мобілізацією передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років, - зазначив він. - Проти усіх таких осіб одразу порушують кримінальні впровадження. Їх викликають у прокуратуру і пояснюють – або вони ідуть до суду, або захищати країну. Жодне кримінальне впровадження не буде залишене без покарання, а результати оприлюднюватимуть в засобах масової інформації».

Степан Барна наголосив на важливості протидії можливим проявам корупції у роботі військкоматів та військово-лікарських комісій, а також саботажу в органах місцевої влади та органах місцевого самоврядування.

«Перешкоджання мобілізації – це злочин проти держави, - зазначив голова ОДА. - Якщо керівники не справляються із завданням забезпечення мобілізації, вони мають залишити свої посади та іти захищати країну. Це стосується оповіщення військовозобов'язаних, прозорої роботи військово-лікарської комісії, органів соціального захисту населення».

Як повідомив директор департаменту охорони здоров'я ОДА Володимир Курило, ступінь придатності військовозобов'язаних в області – 50 %. На факти виявлення корупції під час роботи військово-лікарських комісій оперативно реагують. Очільник області наголосив, що у разі виявлення корупції у роботі одного із працівників комісій звільнятимуть і голову даної комісії.

Директор департаменту соціального захисту населення ОДА Вадим Боярський додав, що призначення непостійного догляду за непрацездатними особами згідно постанови Кабінету Міністрів № 832 не дає права на відстрочку від мобілізації.

«Догляд може здійснювати будь-яка особа, не обов'язково це має бути родич. Тому призначати догляд за призовниками повинні в останню чергу», - повідомив він.

Відтак, за підсумками засідання вирішили створити комісії, які перевірятимуть роботу військово-лікарських комісій та роботу голів сільських рад. Представники комісій повідомлятимуть головам РДА виявлені факти перешкоджання мобілізації. На наступне засідання Ради оборони запросять голів сільських рад, які не виконують поставлених завдань щодо проведення мобілізації.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Депутатська комісія з ...
Наступна новина: Чернігівська область: ...

КОМЕНТАРІ