У Рівненській області рятувальники провели спільні тактико-спеціальні навчання з особовим складом об’єктової добровільної пожежної дружини Городецького виправного центру

У Рівненській області рятувальники провели спільні тактико-спеціальні навчання з особовим складом об’єктової добровільної пожежної дружини Городецького виправного центру

15.05.15 08:31 0 597
З метою забезпечення пожежної безпеки та належної взаємодії між Головним управлінням Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Рівненській області та установами Управління Державної пенітенціарної служби 14 травня на базі Городецького виправного центру №131 були проведені спільні тактико-спеціальні навчання з підрозділами Служби порятунку та особовим складом об’єктової добровільної пожежної дружини з числа атестованого складу центру.

За рівнем пожежної безпеки Городецький виправний центр відноситься до об’єкту з масовим перебуванням людей та займає значну територію і у випадку надзвичайної ситуації виникає серйозна загроза життю і здоров’ю засуджених та персоналу.

За умовами навчань внаслідок необережного поводження з вогнем в деревообробному цеху, що розташовується на території центру трапилася пожежа. Співробітниками виправного закладу негайно було здійснено евакуацію засуджених та матеріальних цінностей в безпечне місце, а особовим складом ДПД проведено бойове розгортання та гасіння умовної пожежі. Тим часом оперативний черговий по спецустанові по лінії 101 швидко викликав на допомогу вогнеборців 2-ї державної пожежно-рятувальної частини. Рятувальники, що прибули на місце виклику, зодягнувши апарати захисту органів дихання та зору увійшли в задимлене приміщення та вивели на свіже повітря одну людину, що опинилася у димовій пастці. Далі ланкою газодимозахисників за лічені хвилини була ліквідована пожежа безпосередньо в приміщенні цеху. Завдяки оперативним та злагодженим діям вогонь не встиг поширитися на сусідні приміщення та нанести значних матеріальних збитків.

Керівництвом навчань було зазначено, що поставлені оперативно-тактичні завдання були виконані в повному обсязі, а спільні дії персоналу установи області та рятувальників Держслужби по ліквідації пожежі отримали високу оцінку.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі проведено ...
Наступна новина: В Україні створена ...

КОМЕНТАРІ