Рівненщина: рятувальники взяли участь у роботі «Мобільного соціального офісу»,провели профілактичні відпрацювання житлового сектору та уроки з основ безпечної життєдіяльності в навчальних закладах

Рівненщина: рятувальники взяли участь у роботі «Мобільного соціального офісу»,провели профілактичні відпрацювання житлового сектору та уроки з основ безпечної життєдіяльності в навчальних закладах

15.05.15 09:03 0 581
13 травня у Каноницькій та Кідрівській сільських радах Володимирецького району відбувся виїзний прийом «Мобільного соціального офісу». У його роботі взяли участь представники управління соціального захисту населення райдержадміністрації та співробітники Володимирецького районного сектору ГУ ДСНС України у Рівненській області.

В ході роботи «офісу» місцеве населення було проінформовано з питань діючого законодавства та заходів соціального захисту, надавались роз’яснення з питань надання житлової субсидії, державної допомоги сім'ям з дітьми та інше. В свою чергу працівники Служби порятунку «101» проконсультували селян з питань компетенції Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Крім того, цього ж дня рятувальниками спільно із соціальними працівниками та представниками сільських рад було проведено профілактичні відпрацювання житлового сектору щодо навчання населення правилам пожежної та техногенної безпеки. Учасниками рейду було здійснено подворові обходи житлового сектору та роз’яснено громадянам правила пожежної безпеки, порядок дій при виявленні підозрілих предметів та при загрозі вчинення терористичного акту тощо. Під час відвідин осель кожному господарю вручалися пам’ятки безпеки, в яких зазначені основні причини виникнення пожеж в житловому секторі та заходи їх запобігання.

Також рятувальники цього дня завітали в гості до школярів Каноницької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, де провели урок з основ безпеки життєдіяльності. Співробітники ДСНС розповіли дітям про необхідність дотримання правил пожежної безпеки в побуті, під час подорожі до лісу, про небезпеку, яку несуть у собі вибухові знахідки, про правила поведінки на водоймах та ін. Школярів також навчили користуватися вогнегасниками та роз’яснили дії в разі виникнення пожежі. Крім того всім було вручено інформаційні листівки та пам’ятки на тематику безпечної життєдіяльності. Учні мали змогу також переглянути навчальні відеофільми та мультфільми. По закінченню діти задавили питання, які їх найбільше цікавили, а рятувальники надавали змістовні відповіді, щоб сповна задовольнити їх допитливість.

«Відповідно до затвердженого графіку «Мобільний соціальний офіс» постійно здійснює прийом громадян за місцем проживання у тому чи іншому населеному пункті Володимирецького району. Це дозволяє наблизити соціальне обслуговування до населення, забезпечити його доступність, сприяє підвищенню інформованості громадян, у тому числі з питань цивільного захисту та пожежної безпеки», - зазначив начальник Володимирецького районного сектору ГУ ДСНС України у Рівненській області капітан служби цивільного захисту Андрій Муравинець.

Володимирецький РС

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі відзначили ...

КОМЕНТАРІ