В Житомирській області школярі на 45 хвилин стали справжніми рятувальниками

В Житомирській області школярі на 45 хвилин стали справжніми рятувальниками

15.05.15 17:06 0 595
Безпека життєдіяльності для підростаючого покоління повинна займати провідне місце у навчально-виховному процесі. Умови сьогодення змушують кожного з нас остерігатися небезпеки на кожному кроці. Проте страх нам не допоможе. Необхідно просто знати як діяти у разі виникнення різноманітних надзвичайних подій та ситуацій.

14 травня до Житомирської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 12 завітали рятувальники. Цього дня співробітники ДСНС провели на території навчального закладу громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти.». Близько сотні школярів стали учасниками різноманітних конкурсів та вікторин підготовлених організаторами заходу. До участі в акції були залучені учні 5-7 класів. Також на допомогу рятувальникам прийшли волонтери та громадські організації.

Акція проходила на чотирьох окремих майданчиках школи. З початку діти на швидкість одягали бойове спорядження вогнеборців, потім ознайомлювалися з пожежно-рятувальним обладнанням, де самотужки змогли потримати в руках предмети, за допомогою яких надзвичайники рятують життя. На третьому майданчику дітвора вчилася надавати першу медичну допомогу. Четвертий майданчик став місцем інтелектуальної битви, де учні змагались у знаннях правил безпеки життєдіяльності.

З перших хвилин діти юрбою оточили бійців Служби порятунку, адже усім було надзвичайно цікаво подивитися на бойове спорядження та спецтехніку. Найбільше всіх присутніх вразив бензоріз, за допомогою якого рятувальники ліквідовують наслідки ДТП, а також гідравлічні ножиці, котрими швидко розрізають металеві конструкції. Вони застосовуються для того, щоб у випадку біди дістатися до зачиненої квартири крізь металеві двері та віконні решітки. Також цікаво було спостерігати як рятувальники підіймали бажаючих малюків на пневмоподушці. Вона здатна легко підняти 20-тонний автомобіль і апарати захисту органів дихання без якого робота у задимленому приміщені просто не можлива.

- Найбільше мені запам’ятався момент, коли мене разом із дівчатками поставили на спеціальну подушку, що поступово підіймала нас вгору, – ділиться враженнями учениця 5-го класу Глорія. – Також я навчилася робити штучне дихання людині. За це я отримала повітряну кульку, а також закладинку з правилами безпеки життєдіяльності.

Окрім демонстрації можливостей техніки та обладнання рятувальники на практиці показали школярам гасіння умовної пожежі. Для цього вогнеборці підпалили спеціальну тренувальну ємність та загасили за допомогою порошкового вогнегасника. Кожен бажаючий міг взяти до рук вогнегасник та допомогти вогнеборцям здолати полум’я.

Найактивніших учасників нагородили пам’ятними подарунками зі символікою ДСНС. Кожен бажаючий міг сфотографуватися на пам'ять із представниками героїчної професії, посидіти за кермом справжнього пожежного автомобіля, а та задати різноманітні питання людям, які рятують життя.

- Акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти» є досить популярною не лише в Житомирській області, а і на території всієї країни, – наголошує тимчасово виконуючий обов’язки начальника Управління ДСНС у Житомирській області Василь Кучин. – Основна мета, яку ставлять перед собою організатори акції – навчання населення основам пожежної безпеки та роз’яснення питань безпеки життєдіяльності. Проте особливо важливо для нас – популяризувати професію рятувальника серед населення. Підростаюче покоління полюбляє подібні зустрічі, тому не виключено, що серед тих хто став учасником сьогоднішнього заходу – наші майбутні колеги-вогнеборці.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінницька область: ...
Наступна новина: Чернігів: Тарифи на ...

КОМЕНТАРІ