Рівненська дитяча лікарня перетворюється на казку

Рівненська дитяча лікарня перетворюється на казку

15.05.15 16:19 0 754
Рівненська дитяча лікарня перетворюється на казку

likarniya відбулося відкриття оновленого і відремонтованого інфекційного відділення міської дитячої лікарні. Присутніх зустрічали казкові герої, якими розмальовані стіни довгого лікарняного коридору і щасливі обличчя його маленьких пацієнтів. Адже вони також отримали подарунки – різнокольорові м'які іграшки та повітряні кульки.

– Ми дуже хотіли цього ремонту, – розповіла голова профкому лікувального закладу і лікар-педіатр інфекційного відділення Ірина Матвіїв. – Дякуючи товариству «Снєжка-Україна», цього року нарешті його зробили. А молоді рівненські й ужгородські художники розмалювали нам коридор сюжетами з українських народних казок.

Поки йшов ремонт, відділення не переставало працювати. Адже пацієнтів тут завжди достатньо.

– Як виходили з положення? – запитала у завідуючої інфекційним відділенням дитячої лікарні Ірини Погребняк і старшої медсестри Оксани Беднарчук.

– За рік у нашому відділенні буває до тисячі пацієнтів, – розповіла Ірина Погребняк. – Мами з маленькими дітками раніше бачили стіни, які не додавали їм настрою. Зате зараз є чому дивуватися. До речі, такі приємні зміни в нашій лікарні останні три роки відбуваються регулярно. За підтримки головного лікаря, через різноманітні проекти, гранди, за сприяння фірм, які до нас звертаються, лікарня поступово оновлюється, а вона ж у нас вже «бабуся». Саме їй виповнилося 67 років. Вдвічі приємно, що саме ми зібралися з такого приємного приводу: товариство «Снєжка», ініціювало це оновлення, зробивши нам цікаву пропозицію. Колектив лікарні і головний лікар підхопили її і втілили в життя. Я завжди кажу, діти мають жити в світі казки, гри, музики, малюнка, фантазії і комфорту, вони мають від цього одужувати трошки швидше. Ми вже це спостерігаємо. А ремонти у нас проходять паралельно з лікувально-діагностичним процесом, намагаємося зробити все так, щоб не заважати своїм маленьким пацієнтам.

– Ми самі стали більше часу проводити на роботі,– додає старша медсестра. – Я можу тільки подякувати усім, хто робив цей ремонт, бо зараз ми живемо як у казці.

Оновлення приміщень лікарні відбувалося в рамках Всеукраїнського соціального проекту «Кольоровий світ дитинства». Матеріали для казкового перевтілення надала ТзОВ «Снєжка-Україна» – український представник відомого польського виробника TM «Sniezka».

– Ми працюємо з дитячими лікувальними закладами у рамках цієї програми вже кілька років, – прокоментувала подію менеджер із зв'язків з громадськістю ТзОВ «Снєжка-Україна» Галина Данилюк. – Звичайно, розуміємо, що не можемо допомогти усім. Зазвичай протягом року реалізуємо кілька проектів, але зупинятися не збираємось. Сподіваємось що з часом цей проект буде реалізований на території всієї України.

– Прекрасне починання, – підтримує ініціативу начальник міського управління охорони здоров'я Вікторія Покоєвчук. – Знайомі казкові герої, безумовно, будуть налаштовувати діток на хороший настрій і на швидше одужання. І це хороший приклад для інших лікувальних установ. Щоб створювати достойні умови лікування, нам усім треба працювати над пошуком інвесторів, благодійників, над залученням додаткових коштів.

Дякуючи за допомогу інвесторам, головний лікар закладу Микола Надєйко зауважив, що у них на черзі є нові об'єкти – лор-відділення дитячої лікарні, яке потребує ремонту і фасад, який планують утеплити.

– Я вдячний усім, хто нам допомагає, і представникам ТзОВ «Снєжка-Україна», і кожній мамі, татові, бабусі, які дали хоча б п'ять гривень, що пішли на благодійний фонд лікарні. Щиро дякую і працівникам нашої господарської частини, які своїми руками це все зробили.

Найбільш задоволеними були діти. Вони щиро раділи з вибриків веселого клоуна та Губки-Боба, що прийшли веселити малечу і притискали до себе подарунки генерального директора ТзОВ «Снєжка-Україна» Марека Павелса, який не тільки особисто проінспектував пророблену роботу, а й подарував кожному маленькому пацієнту по іграшці.

Неля ЗАБОЛОТНА

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі статус ...
Наступна новина: На Рівненщині працівники ...

КОМЕНТАРІ