Львівщина: на Бродівщині свободівці виступили проти запланованої територіяльної реформи

Львівщина: на Бродівщині свободівці виступили проти запланованої територіяльної реформи

15.05.15 11:09 0 615
13 травня 2015 року в Бродах під час засідання Координаційної комісії з питань реформування місцевого самоврядування та територіяльної організації влади свободівці виступили категорично проти накинутого згори об'єднання без участі громад. Свободівці, які брали участь у засіданні, зокрема заступник голови Бродівської райдержадміністрації Леся Мриглод, депутат Львівської обласної ради Володимир Чехут, голова фракції ВО "Свобода" в Бродівській районній раді Іван Ліпкевич, не підтримали план об'єднання територіяльних громад.

Як зазначив під час обговорення Володимир Чехут, закон "Про добровільне об'єднання територіяльних громад" дозволяє ігнорувати позицію та інтереси місцевої громади в процесі об'єднання. Саме тому "Свобода" наполягає на обов'язковості місцевого референдуму з цього питання. Рішення про об'єднання громад мають ухвалювати всі місцеві мешканці, а не державні адміністрації.

"Громаду цікавить, що буде після так званого об'єднання із сільськими школами, фельдшерсько-акушерськими пунктами, чи не залишаться вони відірваними від життя. Відповідей на ці запитання ми не маємо. Якщо спитати у селян, чи хочуть вони такого "добровільного об'єднання", то вони будуть однозначно проти. Тому наша позиція така: об'єднання місцевих громад має відбуватися виключно за згодою і в інтересах членів громади після проведення місцевого референдуму. Адмінреформа має починатися знизу, а не нав'язуватися згори", – наголосив депутат-свободівець.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівному знову висадили ...

КОМЕНТАРІ