У Волинській області "Свобода" відновлює урочище Вовчак

У Волинській області "Свобода" відновлює урочище Вовчак

15.05.15 13:57 0 665
Волинська обласна організація ВО "Свобода" спільно з ГО "Волинський край" розпочала відновлення урочища Вовчак – місця заснування УПА. Метою заходу є відродження місця бойової слави УПА та перетворення його на базу патріотичного виховання та вишколу.

У відновлювальних роботах взяли участь активісти Волинської обласної організації ВО "Свобода" спільно з ГО "Волинський край", а також депутати-свободівці різних рад. Тут передбачено збудувати фортифікаційні споруди, реконструювати табір з акцентом на відтворення історичної автентичності часів національно-визвольної боротьби середини ХХ століття.

"Наша мета – створити повноцінну базу з військового вишколу, яка існувала тут в часи національно-визвольних змагань. Зараз почалися роботи з облаштування фортифікаційних споруд і траншей. Облаштовують бліндажі, місця для ночівлі, смугу перешкод для тренувань, територію спортивного вишколу. Також в урочищі за сприяння Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства викопано пожежну водойму площею 50 на 50 метрів і будується лісова дорога. Крім того, буде діяти пункт пропуску на базу, і територія буде контролюватися. Наше завдання – зробити цю базу придатною для тренувань на 100% у різні пори року. Військовий вишкіл будуть проводити офіцери, які брали участь в російсько-українській війні", – розповів заступник голови Волинської обласної організації Сергій Коба.

Як зазначив у коментарі голова Луцької міської організації ВО "Свобода" Микола Федік, основною метою є відновлення історичного місця бойової слави УПА: "Урочище Вовчак є священним місцем для України, адже тут зародилося УПА, яка упродовж багатьох років вела боротьбу з ворогами української нації. Тут місце концентрації духу нескореності та свободи. Саме тому ми прийняли рішення відродити урочище та зробити його базою для патріотичного виховання і вишколу майбутніх воїнів і патріотів. Впевнений, що батьківщина утворення УПА стане сакральним місцем для української нації".

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області у ...
Наступна новина: Юні лучани - переможці ...

КОМЕНТАРІ