Чернігів відвідала делегація Норвезько - Української торгової палати

Чернігів відвідала делегація Норвезько - Української торгової палати

18.05.15 10:15 0 501
15 травня у Чернігівській міській раді відбулась зустріч з делегацією Норвезько - Української торгової палати та учасниками проекту «Молоді підприємці: Норвезько – Український бізнес розвиток». Гостей зустрів заступник Чернігівського міського голови – начальник фінансового управління Віктор Бистров.

У складі делегації прибули: Арнфін Нордбо, керівник бізнес-освітнього проекту "Молоді підприємці: Норвезько-Український бізнес розвиток" та Дмитро Панкратов, координатор з бізнесу та торгівлі посольства Королівства Норвегія в Україні.

В рамках зустрічі презентовано бізнес – освітньої програму «Молоді підприємці: Норвезько – Український бізнес розвиток». На захід запрошено господарюючі суб'єктирекреаційно – туристичної сфери та студенти старших курсів економічного напрямку вищих навчальних закладів м. Чернігова, представники громадських організацій.

Від імені міського голови Олександра Соколова та міської ради Віктор Бистров привітав учасників зустрічі та відзначив, що це вже друга зустріч представників міської влади із норвезькою стороною впродовж року. "У дуже складні для нашої країни часи Норвегія "підставляє нам своє плече" і стає перспективним стратегічним партнером", - наголосив заступник міського голови. Крім того, він зазначив, що "ініціативи Норвезько-Української торгової палати щодо розширення співробітництва на Чернігівщині є надзвичайно актуальними і будуть підтримуватися місцевою владою".

Представники управління стратегічного розвитку міста та туризму міської ради ознайомили присутніх з ресурсним потенціалом м. Чернігова як історико-культурного центру Чернігівщини та потенційного торгово-економічного партнера.

Арнфін Нордбо у ході презентації проекту повідомив, що через події на сході України та анексію Криму наразі складніше приваблювати інвестиції, отже, перш за все необхідно розвивати експорт. За його словами, вже активно з Норвегії йде газ до України, також, Норвегія поставляє рибу й послуги в сфері ІТ. Втім, ключовий фокус – це аграрний сектор. Норвезьких партнерів більше за все цікавлять насіння соняшника, льон, томати, ягоди та ін.

Він підкреслив, що уряд Норвегії має намір і в подальшому підтримувати Україну у всіх сферах діяльності. Метою двостороннього співробітництва має стати енергонезалежність України не тільки шляхом купівлі енергоресурсів з Норвегії, а й шляхом активного впровадження енергозберігаючих технологій.

"Мій основний меседж до вас: "Норвезько-Українська торгова палата - справжні друзі України. Ми хочемо бачити процвітаючу Україну!", - запевнив Арнфін Нордбо.

Довідково:

Королівство Норвегія стає перспективним стратегічним партнером України. На цьому тижні урядом Королівства Норвегія прийнято рішення щодо виділення Україні 5 млн. євро на допомогу переселенцям з Донбасу.

За інформацією Міністра закордонних справ Королівства Норвегія Борге Бренда, внесок цієї країни у загальноєвропейський фонд гуманітарної допомоги України у поточному році складе 35 млн. євро. Також, Україна отримає від Королівства Норвегія грант в обсязі 26,3 млн.дол.США на загальну бюджетну підтримку.

В рамках візиту Норвезько – Української торгової палати делегація зустрілась з керівництвом облдержадміністрації та регіональними сільгоспвиробниками – експортерами. Крім того, для гостей запланована екскурсія на чернігівські підприємства та визначними історичними пам'ятками обласного центру.

Відділ зв'язків з громадськістю міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненська область: ...
Наступна новина: Хмельницька область: ...

КОМЕНТАРІ