«Вигадане «щастя» чи здорова нація?» - Олег КЛИПИЧ,депутат Івано-Франківської міської ради,фракція ВО «Свобода»

«Вигадане «щастя» чи здорова нація?» - Олег КЛИПИЧ,депутат Івано-Франківської міської ради,фракція ВО «Свобода»

18.05.15 10:08 0 881
Статистичне дослідження рівня здоров'я населення України останніми десятиріччями фіксує значне його погіршення, що накладає свій відбиток у зростанні рівня захворюваності, смертності та скороченні тривалості життя. Велику роль відіграє несвоєчасне звернення пацієнтів за наданням кваліфікованої медичної допомоги, а також недбале ставлення до здоров'я (як свого власного, так і оточуючих).

Сприяє збільшенню захворюваності й високий рівень вживання спиртних напоїв, тютюнопаління, вживання наркотичних речовин, проблема здорового харчування, зокрема у підлітковому віці, оскільки, як говорять у народі: здоров'я потрібно берегти змолоду. За останніми даними статистів, шкідливу звичку має кожен третій житель нашої країни.

Всесвітньою організацією охорони здоров'я було проведено анкетування школярів 35 країн світу, з метою виявлення вживання алкоголю у юнацькому віці. Україна в цьому списку лідирує. Майже половина дітей України вживають слабоалкогольні напої. Зокрема, вживання пива серед підлітків за останні 5 років зросло більш ніж вдвічі. Все частіше на вулицях міста можна побачити підлітка із цигаркою та пляшечкою слабоалкогольного напою чи безалкогольного пива, який навіть не усвідомлює, наскільки це є шкідливим і до яких наслідків приводить. Більшість підлітків не можуть навіть собі уявити, що розваги без алкоголю існують, адже їм завжди хочеться додати драйву і веселості будь-якому святу. Вражаючим є той факт, що алкоголізм «помолодшав». Одним з наймасовіших і найстрашніших юнацьких захворювань є дитячий пивний алкоголізм. Івано-Франківська міська рада ініціювала заборону продажу алкоголю у нічний час, а також в закладах, що знаходяться поблизу навчальних закладів. Цю проблему потрібно вирішувати на державному рівні, а також активно підтримувати на місцевому рівні, оскільки не завжди сумлінне виконання працівниками закладів продажу закону сприяє поширенню вжитку алкоголю.

Останнім часом спостерігається активізація студентства і бажання вести здоровий спосіб життя. Все популярнішими стають відвідування спортивних клубів та комплексів. Пропаганда здорового способу життя спостерігається у соцмережах та на телебаченні. Великим кроком у подоланні проблеми алкоголізму та тютюнопаління є значне подорожчання «вбивчої» продукції. Проте спостерігається і подорожчання абонементів у спортивні клуби, адже новомодні речі здатні диктувати свої правила. Тому у літній час можемо спостерігати підлітків, що займаються на вуличних майданчиках. Саме тому встановлення спортивних майданчиків та вуличних тренажерів, відкриття полів зі штучним покриттям – одні із пріоритетних кроків діяльності нашої фракції в міській раді.

Сумним залишається той факт, що навіть займаючись спортом, молодь не перестає вживати алкоголь та тютюн, оскільки вважають, що одне іншому зовсім не заважає. Саме тому молоде покоління має зрозуміти, що відмова від алкоголю є запорукою успішного активного та здорового життя, здорових нащадків та здорової нації. Хочеш змінити на краще цілий світ? Почни перш за все з себе та свого оточення. Твоє майбутнє у твоїх руках!

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненська область: ...
Наступна новина: В Житомирській області за ...

КОМЕНТАРІ