В Житомирській області за добу виявлено 4 боєприпаси часів війни

В Житомирській області за добу виявлено 4 боєприпаси часів війни

18.05.15 10:09 0 564
14 травня надзвичайники 8-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Коростень двічі виїжджали до населених пунктів, де місцеві жителі виявляли вибухонебезпечні предмети. Перший виклик надійшов із с. Грозино. Там місцевий «мисливець за металом» обстежував територію в лісі. Під час пошукових робіт, чоловік відкопав підозрілий предмет, який був схожим на військові боєприпаси. Селянин не став забирати знахідку, а сповістив про неї до служби порятунку «101». Фахівці ДСНС, які прибули до місця виклику, ідентифікували підозрілий предмет як 82-мілімітрова мінометна міна часів минулої війни.

Того ж дня коростенські рятувальники виїжджали до с. Жабче. Викликав їх селянин, який також припустив, що знайшов боєприпаси. Як пояснив чоловік, він вивів худобу на пасовище в поле та пішов відпочивати. Коли через деякий час повернувся, то побачив, що свині вирили яму, з якої відблискували якійсь невідомі предмети. Підійшовши поближче, чоловік переконався у своїх здогадках, що це військові боєприпаси. Надзвичайники з’ясували, що виявлені предмети: 2 артилерійські снаряди калібром 120 мм та 1 ручна граната Ф-1.

Наразі піротехніки Управління ДСНС Житомирщини проводять знищення усіх виявлених вибухонебезпечних предметів на полігоні.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Степан Барна: "Я дякую ...

КОМЕНТАРІ