У Луцьку посилюватимуть контроль щодо реєстрації домашніх тварин

У Луцьку посилюватимуть контроль щодо реєстрації домашніх тварин

18.05.15 12:02 0 663
Комунальне підприємство “Ласка” неодноразово наголошує лучанам на обов'язковій реєстрації домашніх тварин. Цю процедуру здійснюють ветеринарні лікарі, а також житлово-комунальні підприємства та ОСББ.

З метою створення безпечних та комфортних умов проживання у місті, уникнення поширення сказу серед тварин виконавчий комітету міської ради зобов'язав управління ветеринарної медицини в місті Луцьку здійснювати контроль діяльності лікарів ветеринарної медицини (приватних підприємців), ветеринарних клінік та кабінетів з реєстрації домашніх тварин. У випадку невиконання ними до 1 червня цього року вимог щодо реєстрації тварин — порушувати клопотання про скасування ліцензії на ветеринарну діяльність.

Департаменту ЖКГ доручено посилити контроль за дотриманням житлово-комунальними підприємствами, товариством “М.Ж.К”, іншими житлово-експлуатаційними організаціями Правил утримання тварин у місті Луцьку, зокрема, щодо реєстрації домашніх тварин.

Комунальне підприємство “Ласка” із залученням працівників Луцького МВ УМВС України у Волинській області та відділу муніципальної дружини міської ради щомісяця здійснюватимуть рейди з перевірок реєстрації домашніх тварин у місцях їх вигулу та прогулянок.

Вирішення питання реєстрації домашніх тварин дасть можливість зменшити кількість безпритульних тварин на вулицях міста, контролювати їх народжуваність, подальшу долю та відслідковувати вакцинацію тварин, особливо від сказу. Важливим моментом реєстрації є те, що власник нестиме відповідальність за тварину, її здоров'я, життя та безпеку оточення.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ