Волинська область: пожежний автомобіль,смачна каша і правила безпеки – цікавий захід придумали працівники ДСНС і освітяни для продовження інформаційно-роз’яснювальної роботи серед молоді

Волинська область: пожежний автомобіль,смачна каша і правила безпеки – цікавий захід придумали працівники ДСНС і освітяни для продовження інформаційно-роз’яснювальної роботи серед молоді

18.05.15 10:50 0 648
Працівники ДСНС на запрошення адміністрації загальноосвітньої школи села Дубове Ковельського району організували цікавий, змістовний захід у рамках проведення Дня цивільного захисту.

Під гаслом «Живи у безпеці!» у приміщенні закладу вогнеборці державної пожежно-рятувальної частини №4 м. Ковеля провели лекції під час яких навчили дітей, як діяти у випадку різних екстремальних ситуаціях – зокрема, правилам пожежної безпеки в побуті, що робити, якщо виявили вибуховий пристрій, як поводитися у випадку загрози терористичного акту. Вони розповіли підліткам про руйнівні наслідки пожеж та інших надзвичайних ситуацій, назвали першопричини трагічних наслідків – це легковажне поводження з вогнем, невідомими небезпечними предметами, газом тощо, а також незнання елементарних правил безпечної поведінки. Особливо наголосили наскільки небезпечними можуть бути навіть найменші боєприпаси, про особливості виявлення бомб, снарядів, мін, гранат та нагадали, що натрапивши навіть на невеликий предмет такого типу, варто бути обережними та не зачіпати його руками.

Далі провели евакуацію учнів під час умовної надзвичайної ситуації. Діти організовано виходили у двір школи, але побачивши червонобокий пожежний автомобіль та польову кухню, аж підстрибували від неочікуваного продовження заходу.

Спочатку на шкільному подвір’ї просто неба працівники ДСНС організували виставку пожежно-рятувального автомобіля та спеціального інженерно-технічного обладнання. Під час навчання рятувальники розповіли школярам про тактико-технічні характеристики спеціального автомобіля, продемонстрували бойове спорядження рятувальників, а вихованці закладу допитувалися у яких випадках використовується те чи інше обладнання або спорядження.

Потім дітям наддали можливість познайомитись поближче з пожежним автомобілем та бойовим спорядженням. Найбільше дітей вразив бензоріз, за допомогою якого рятувальники ліквідовують наслідки дорожньо-транспортних пригод та спеціальні ножиці, що розрізають металеві конструкції для швидкого визволення людини з-під завалів чи затиснення рук, ніг потерпілих під час аварій.

Працівники ДСНС закликали дітей бути пильними та обережними, дотримуватися правил безпеки під час літніх канікул в екосистемах та на водоймах та роздали школярам листівки з правил безпеки.

А от по закінченню навчальної частини на вихованців навчального закладу очікував неймовірний сюрприз – смачна каша, приготовлена на справжній польовій кухні рятувальників.

«Якісна підготовка учасників навчально-виховного процесу до виживання в умовах дії небезпечних факторів є головним завданням і системи освіти, і працівників ДСНС. - Зазначила начальник відділу інформацій та комунікацій з громадськістю ЦЗД УДСНС України у Волинській області Ірина Варварук. – Бо ті знання, вміння, навички, що ми вкладаємо у молодь, завтра стануть запорукою безпеки сіл та міст області, а згодом й усіх громадян».

Цей захід став продовженням співпраці рятувальників та освітян у справі поширення серед громадськості усвідомлення необхідності суворого дотримання правил безпеки життєдіяльності, а головне – недопущення випадків загибелі та травмування дітей під час надзвичайних ситуацій і пожеж тим більше, що навчальний процес добігає кінця і попереду у підростаючого покоління літні канікули.

У підсумку Варварук резюмувала: «Саме залишившись наодинці вдома, дітвора придумує собі різні забави – грається із сірниками, вирушає у похід до лісу, розпалює вогнища – фантазія дітей досить масштабна. Не завжди такі витівки закінчуються добре. Тож завдання дорослих навчити і застерегти дитину від виникнення надзвичайних ситуацій. І зберегти найвищу цінність на землі - життя».

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненська область: ...
Наступна новина: Щодо учасників ДТП в ...

КОМЕНТАРІ