У Луцьку відзначили День Європи

У Луцьку відзначили День Європи

18.05.15 11:40 0 663
Починаючи з 2003 року в Україні у третю суботу травня відзначають День Європи. Щороку до цього дійства долучаються й у Луцьку. Не став винятком й нинішній рік. Для мешканців та гостей міста було підготовлено цікаву святкову програму. Парк культури і відпочинку імені Лесі Українки перетворився в середок європейської культури, де можна було побачити різнобарв'я прапорів країн-членів ЄС, долучитися до їхніх традицій тощо. Це все давало змогу ще раз наочно переконатися, що українське та європейське суспільство тісно пов'язані між собою не тільки географічно, а й в історичному та духовному сенсі.

У рамках відзначення Дня Європи відбувся уже традиційний фестиваль шкільної творчості “Євробачення”, де кожна школа міста піснями і танцями представляла одну з країн-членів Європейського Союзу. Усі бажаючі мали нагоду насолодитися виступами юних лучан та ще більше дізнатися про культуру європейських країн.

Після завершення фестивалю шкільної творчості “Євробачення” до присутніх з вітальним словом звернулися перший заступник міського голови Тарас Яковлев та консул Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку Кшиштоф Савіцкі.

Тарас Яковлев висловив впевненість, що усі присутні отримали масу задоволення від виступів представників шкіл, які демонстрували культуру різних країн. Він зазначив, що гості заходу мали можливість побачити різноманітні танці, насолодитися уже відомими музичними творами, які є для багатьох улюбленими. За його словами, усі учасники гарно себе проявили.

Також перший заступник міського голови подякував усім, хто долучився до проведення Дня Європи у Луцьку.

У свою чергу, Кшиштоф Савіцкі висловив надію у подальшій спільній роботі між українським і польським народами. Він зауважив, що дивлячись на присутніх радіє, що у нас є спільне майбутнє. “Сподіваюсь, що ми разом будемо не тільки танцювати, а й працювати. Потихеньку дійдемо до мети, яка називається - Європейський Союз”, - зазначив консул Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку.

Потому Тарас Яковлев і Кшиштоф Савіцкі нагородили переможців “Європейської Олімпіади”, яка стартувала цього дня вранці. Ними стали: І місце – Станіслав Дащенко (Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 25), ІІ місце – Каєтан Коршень (м. Жешув Республіка Польща), ІІІ місце – Пьотр Томчук (м. Люблін Республіки Польща). Переможці та учасники отримали дипломи та подарунки від організаторів і спонсорів свята.

Учні загальноосвітніх шкіл міста малювали на асфальті. Цьогоріч захід відбувався під гаслом - “Моє європейське місто”. Юні лучани продемонстрували у малюнку своє бачення розвитку Луцька як європейського міста.

Роботи учнів оглянув перший заступник міського голови Тарас Яковлев, який подякував дітям за роботу та вручив дипломи і подарунки. Він наголосив, що усі роботи дуже цікаві, адже кожна по-своєму демонструє бачення розвитку європейського Луцька.

Кульмінацією свята став флеш-моб під час якого у небо на повітряний кульках злетіли прапори України та Європейського Союзу.

Під час заходу представники вищих та професійно-технічних навчальних закладів встановили презентаційні стенди з інформацією про міжнародну діяльність, досвід реалізації міжнародних проектів, досягнення.

Варто зазначити, що проведення Дня Європи у Луцьку підтримали насамперед Генеральне Консульство Республіки Польща у місті Луцьку, яке, крім того і саме було ініціатором багатьох заходів, зокрема встановлення інформаційно-промоційного намету, Представництво Європейського Союзу в Україні, Посольство Литовської Республіки в Україні, Посольство Королівства Нідерланди в Україні, Посольство Королівства Швеції в Україні, Чеського культурного центру.

Генеральним партнером і спонсором дійства став ПАТ “Житомирський маслозавод – компанія “Рудь”, яке цього дня також робило свято маленьким лучанам, проводячи конкурси, вікторини тощо.

Споносорами проведення Дня Європи виступили торгово-розважальний центр “ПортCity”, ТОВ “ТД “Луцькккондитер” та рестораннно-готельнй комплекс “Patio di fiori”.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненщина: у рамках ...
Наступна новина: 19.05 – 26.05 у ...

КОМЕНТАРІ