У Рівненській області тренінг для вимушено переміщених громадян

У Рівненській області тренінг для вимушено переміщених громадян

18.05.15 11:42 0 662
На початку 2015 року кількість вимушено переміщених осіб з Донецької та Луганської областей, а також АР Крим на поточний момент уже перевищила 1 млн. осіб. На думку учасників Міжнародної науково-практичної конференції «Вимушено переміщені особи в Україні: реалії та можливості», такого масштабного вимушеного переміщення населення Європа не зазнавала з 1943 року. Основні виклики, пов'язані з вимушеним переміщенням громадян, виявляються, в тому числі, у зростанні навантаження на локальних ринках праці, існуванні проблем працевлаштування, психологічної реабілітації, доступу до освіти, культурної та соціальної реінтеграції. З метою подолання негативних наслідків та реалізації позитивного потенціалу вимушених мігрантів службою зайнятості проводиться комплекс заходів як індивідуального, так і групового характеру.

14 травня у Рівненському міському центрі зайнятості відбувся тренінг-семінар «Нові виклики сьогодення та успішна самореалізація в умовах соціальних криз» для безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб. Основною метою заходу стало формування ефективної стратегії особистої адаптації до нових умов. Учасники мали нагоду навчитися діагностувати власні стратегії виходу зі складних станів у кризових ситуаціях, розуміти значення цих стратегій. Дуже важливо, що присутнім допомагали навчитися саморегуляції емоційних станів за допомогою техніки уповільнення дихання, «Напруження-розслаблення», медитації, рефлексу заспокоєння, аутогенного тренування та обрати для себе найбільш зручний та ефективний спосіб.

Була приділена увага також особливостям асиміляції в новий соціально-культурний простір. Учасники порівняли традиції та особливості культур звичного середовища та нового, в якому опинилися. А також визначили власні критерії успішної самореалізації, взаємозв'язок між особистісними рисами та успішною професійною самореалізацією і спробували сформувати власні ефективні стратегії особистої адаптації до нових умов.

Учасники тренінгу залишилися задоволені його результатами та висловили думку про необхідність проведення таких заходів.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: «Я - не нуль» ...
Наступна новина: В Житомирській області на ...

КОМЕНТАРІ