Прокурор Рівненської області Анатолій Ковальчук зустрівся з представниками засобів масової інформації

Прокурор Рівненської області Анатолій Ковальчук зустрівся з представниками засобів масової інформації

18.05.15 11:32 0 811
15.05.2015, прокурор Рівненської області Анатолій Ковальчук провів прес-конференцію. На заході прокурор області поінформував журналістів про стан справ в очолюваному відомстві та назвав пріоритети у роботі правоохоронних органів краю.

Зокрема, такими залишаються забезпечення конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави, протидія земельним махінаціям, порушенням у сфері бюджету та довкілля. Особливо гостро стоїть проблема незаконного видобутку бурштину, яка, на переконання Анатолія Ковальчука, вимагає вирішення на державному рівні. Наголосив прокурор області й на потребі активізації правоохоронцями розкриття злочинів на території краю та у боротьбі з корупцією.

в умовах реформування прокуратура працює на вказаних напрямах у наступальному русі та координує діяльність усіх правоохоронних органів.

Зокрема, прокурор розповів, що наразі слідчими прокуратури розпочато та проводиться досудове розслідування за фактом одержання неправомірної вигоди посадовими особами одного із районних відділів міліції.

Детальніше журналістів поінформовано ще про одне кримінальне провадження, у якому розслідування корупційного злочину вже завершено. Мова йде про старшого державного виконавця відділу державної виконавчої служби одного із районних управлінь юстиції Рівненської області, який одержав у березні 2015 року неправомірну вигоду від громадянки за вчинення виконавчих дій у виконавчих провадженнях. Обвинувальний акт стосовно нього вже скеровано до суду для розгляду.

Наразі обвинувачений відсторонений від роботи та стосовно нього обрано судом запобіжний захід – особисте зобов'язання.

Щодо представницької діяльності прокуратури у сфері захисту інтересів держави прокурор навів приклад, коли за активної позиції прокуратури Рівненщини постановлено повернути державі контрольний пакет акцій ПАТ «Рівненський радіотехнічний завод» на суму 25,5 млн грн та відповідно до рішення суду від 13.05.2015 зобов?язано приватну структуру, яка володіла акціями, сплатити до Державного бюджету України 6,2 млн грн штрафних санкцій.

Анатолій Ковальчук також відповів на запитання представників ЗМІ щодо діяльності органів прокуратури області.

Результатом спілкування із журналістами стали означені шляхи подальшої співпраці.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ