Міський голова нагороджував рівненських розумників

Міський голова нагороджував рівненських розумників

18.05.15 11:26 0 603
Рівненські школярі вкотре довели, що вони найрозумніші. Відмінні знання, отримані в навчальних закладах міста, юні рівняни неодноразово підтверджують і на обласному, і на всеукраїнському рівні. вони отримали заслужені нагороди – Подяки від міста за наполегливість і прагнення до самовдосконалення.

У цьому навчальному році рівненські розумники досягли нових висот. Із 1391 учасника міського етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, 680 вибороли перемогу. Найвищі результати обласного етапу також за ними: 104 із 117 учнів посіли призові місця. Найкращі показники у вихованців ПМЛ «Елітар», СпШ № 15, РГГ та НВК № 12. Є й особисті досягнення. Наприклад, Дмитро Політика і Максим Веремчук на обласному етапі учнівських олімпіад посіли по три призові місця, а Микола Карпець, Максим Герасимчук, Микита Холін, Олександра Вознюк, Максим Веремчук, Дарина Константінова, Роман Лучко, Катерина Грібінчак, Віталій Берник, Владислав Пестерніков, Іван-Любомир Паладійчук та інші переможці перемагають щорічно.

14 учнів цього року стали призерами всеукраїнського рівня. Серед них учениця ЗОШ № 22 Ірина Брик, яка посіла перше місце на заключному етапі олімпіади з української мови та літератури.

Це було логічним завершенням, тому що я тричі поспіль була на Всеукраїнській олімпіаді четвертого ступеня, – каже вона. – У 9 класі зайняла третє місце, в 10 — друге і цього року хотілося перше. Звичайно, конкуренція була значна, туди приїхали кращі знавці мови з усієї України. Увесь процес був складним: олімпіада проходила у два тури і кожного дня потрібно було по чотири години виконувати завдання.

На міський етап конкурсу-захисту МАН рівненські школярі подали 931 роботу в 62 секціях 12 відділень. 456 учнів посіли призові місця. На обласному етапі вони отримали 156 перемог – це 41% від усіх перемог в області. А на всеукраїнському етапі із 28 учнів, які представляли місто, 20 посіли перші, другі та треті місця.

Найбільше перемог у заключних етапах інтелектуальних змагань здобули випускник ПМЛ «Елітар» Максим Герасимчук і випускниця ЗОШ № 28 Катерина Попова.

Цьогорічні досягнення юних рівнян – найвагоміші за останні роки. На цьому наголосив і міський голова Володимир Хомко, вручаючи юним рівнянам Подяки Рівненської міськради та виконавчого комітету за цілеспрямованість у здобутті знань і прагнення до самовдосконалення та перемогу в інтелектуальних змаганнях всеукраїнського рівня.IMG_0001

– Я багато їздив по різних країнах і весь час хотів, щоб і в нашій державі стало модним бути успішним, багатим і здоровим, – сказав міський голова, вітаючи молодь. – Тоді суспільство буде розвиватися. Мова, звичайно, йде про чесно зароблені гроші та успіх. Ви вже пройшли першу сходинку, щоб зробити своє життя успішним, сподіваюся, що так само легко долатимете їх і надалі. У державі відбувається багато неприємних речей, але коли дивлюся на вас, то розумію, що саме ви маєте шанс змінити нашу країну. Ви зовсім інші, ніж попередні покоління: розумніші, наполегливіші, енергійніші.

Тому було б добре, якби кращі з вас все-таки залишились у Рівному. І якщо хтось із присутніх згодом стане конкурентом мені на виборах, я буду просто щасливим.

– Мені приємно, що міська влада приділяє увагу нашим досягненням, це стимулює, – зауважив Максим Герасимчук, який цього року здобув третє місце на олімпіаді з хімії, перше та друге місця в конкурсі-захисті МАН у секціях «Охорона довкілля» та «Хімія» і планує вступати до Київського національного університету, щоб надалі вивчати хімічні технології.

Сподіваємось, що Максим та його «колеги» серед цьогорічних переможців, закінчивши столичні вузи, все-таки повернуться до рідного міста примножувати свої здобутки.

Неля ЗАБОЛОТНА

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Дрогобичі ОСББ ...

КОМЕНТАРІ