Учасники російсько-української війни зустрілися зі студентами в Ужгороді

Учасники російсько-української війни зустрілися зі студентами в Ужгороді

18.05.15 10:19 0 606
14 травня 2015 року відбулася зустріч студентів географічного факультету УжНУ із закарпатцями, що несли службу на Сході в різних українських військових формуваннях.

Захід відбувся за участі військових Прикордонної служби України, легендарної 128-ї бригади, добровольців батальйону "Карпатська Січ". Декан факультету Степан Поп подякував військовослужбовцям за візит і наголосив, що такі зустрічі особливо важливі для молоді.

Бійці виступили перед авдиторією з розповідями про фронтові будні та небезпеки війни. Випускник географічного факультету Ігор, боєць 15-го гірсько-піхотного батальйону (в складі 128-ї бригади ЗСУ) 60 днів із побратимами тримав оборону луганського аеропорту. Прикордонник Павло Боготопов разом із друзями із загону "Вепр" розповів і про кумедні ситуації, адже без гумору та без віри на фронті неможливо воювати.

Старший прапорщик свободівець Борис Кондратюк розповів студентам: "У тилу теж багато роботи. Найголовніше – це забезпечення харчами, боєприпасами, артилерійська підготовка тощо. Але і за лінією тилу має бути ще міцніший тил. Це звичайні люди, що вірять у перемогу, що всіма силами намагаються допомогти своїм на фронті. Не всім потрібно йти на передову, але всіляко підтримувати потрібно. І бійцеві легше воювати, коли він знає, що за ним – ціла країна".

Василь Мізун ("Тартак"), боєць "Карпатської Січи", сам є студентом цього вишу, тому пройняв духом боротьби своїх колег, особливо – продемонструвавши автомат Калашникова, що пройшов війну. "Мені прикро, коли багато хто з моїх друзів тут, на Закарпатті, в соцмережах постить усілякі записи, щоби виграти безкоштовний квиток у нічний клуб, але оминає прохання поширити інформацію заради допомоги пораненому бійцю чи осиротілим діткам. Ми не маємо права бути байдужими", – зазначив боєць "Тартак".

По завершенні студенти переглянули програму "Особливий погляд" про освячення зброї в Холодному Яру "Легіоном Свободи".

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ