На Хмельниччині петро Маліш – цьогорічний лауреат обласної премії імені Дмитра Прилюка

На Хмельниччині петро Маліш – цьогорічний лауреат обласної премії імені Дмитра Прилюка

18.05.15 14:38 0 754
14 травня відбулося засідання комітету з присудження обласної премії імені Дмитра Прилюка за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики.

Комітет з присудження премії розглянув на своєму засіданні клопотання творчих журналістських осередків області. Одноголосно члени комітету черговим лауреатом обласної премії імені Дмитра Прилюка визначили Петра Маліша. Знаний в області журналіст є автором 12 прозових і документальних книжок. Особливий читацький резонанс викликали представлені на конкурс історико-публіцистичні книжки «Розгул червоного диявола», «Розгул диявола триває» та «Сталіноїди» про Великий терор на Хмельниччині.

Члени комітету з присудження премії відзначили, що публіцистичне дослідження Петра Маліша має неабияке значення у відродженні історичної справедливості. Як стверджує автор, лише на Хмельничячині під час Великого терору загинуло понад 16 тисяч громадян, а за всі роки тоталітарного режим репресовано більш як 59 тисяч осіб.

Досить символічно, що саме напередодні вшанування пам'яті жертв політичних репресій премію присуджено автору, який у своїй трилогії вперше оприлюднює ряд архівних документів та подає за хронологією списки жертв комуністичної системи.

Диплом лауреата обласної премії імені Дмитра Прилюка та грошову премію Петру Малішу буде вручено на урочистостях з нагоди Дня журналіста.

Довідка.

Обласна премія імені Дмитра Прилюка за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики була встановлена рішенням Хмельницької обласної ради 18 травня 2011 року з ініціативи обласної організації Національної спілки журналістів України та Деражнянської районної ради.

Премія присуджується до Дня журналіста за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики, яка сприяє утвердженню історичної пам'яті народу, його національної свідомості та самобутності, відродженню національної культури, популяризації української мови та вирізняється новизною і оригінальністю.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ