На Хмельниччині віддати шану жертвам політичних репресій – поклик свідомості

На Хмельниччині віддати шану жертвам політичних репресій – поклик свідомості

18.05.15 12:22 0 585
День пам'яті жертв політичних репресій — щорічний національний пам'ятний день в Україні, що припадає на третю неділю травня. В цьому році День пам'яті жертв політичних репресій припав на 17 травня.

За роки «сталінських репресій» загинуло понад 50 тисяч жителів Хмельниччини, всього жертвами політичних репресій стало більше 120 тисяч Хмельничан.

Це День пам'яті і скорботи про жертв, які загинули або постраждали в Україні внаслідок політичних репресій комуністичного режиму. Спочатку пам'ятна дата з'явилась в національному календарі країни наприкінці 90-х років і носила назву "День пам'яті жертв голодомору", відображаючи в своєму формулюванні одне з найтяжчих злочинів проти людяності тієї безжальної влади. Надалі, згідно Указу Президента України №431/2007 від 21-го травня 2007-го року, з метою належного вшанування пам'яті жертв політичних репресій, привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології, відродження національної пам'яті, утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства проти людяності, дні пам'яті жертв голодоморів та жертв політичних репресій виділили в окремі пам'ятні дати. «День пам'яті жертв голодоморів», як і колись, відзначається в четверту суботу листопада, а «День пам'яті жертв політичних репресій» – щорічно у третю неділю травня.

Саме тому, 15 травня о 11.00 за участі першого заступника голови облдержадміністрації О. Симчишина, голови обласної ради І.Гончара, в.о. міського голови К. Чернилевського, голови Хмельницької обласної організації Всеукраїнського товариства політв'язнів та репресованих Зиновія Комарницького, духовенства та громадськості міста відбулося вшанування жертв політичних репресій. Учасники поклали вінки та квіти до Пам'ятного знаку «Ангел Скорботи». У хвилині мовчання присутні схилили голови перед світлою пам'яттю безвинно полеглих.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Запоріжжі вшановують ...
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ