Бойовики – неадекватні люди,від яких можна чекати що завгодно,– «Вільний мікрофон»

Бойовики – неадекватні люди,від яких можна чекати що завгодно,– «Вільний мікрофон»

18.05.15 13:47 0 640
Щодо ситуації на сході, то українці вірять у краще, але водночас рекомендують усім бути готовими до найгірших сценаріїв, адже «ніхто не знає, що в того Путіна і терористів» у головах.

Саме про те, як можуть розвиватимуться події на сході після травневих свят, міркували мешканці Західної України і Києва, виступаючи на трибуні народного проекту «Вільний мікрофон» телеканалу ZIK 9 травня.

Близько 40% учасників програми говорили про надію на те, що ситуація на сході не матиме трагічного розвитку і загострення. «Хочеться миру, хочеться щоб усе закінчилося. Але чи буде так уже скоро, – невідомо», – саме такими сподіваннями ділилися народні оратори.

Водночас шансів на остаточний мир – небагато, адже навіть у час перемир?я спокою на сході не було і нема. Причина – бойовики не знають, що це таке – дотримуватися домовленостей.

«Якби там були адекватні люди, то можна було б говорити про напад-ненапад. Але про що говорити із ненормальними, які воюють, а завтра п?ють по-чорному, і роблять, що їм заманеться», – заявив боєць АТО у Луцьку.

«Чекати від бойовиків на Донбасі можна чого завгодно, бо там – повна некерованість. Звичайні бандити і головорізи», – додав літній чоловік у Рівному.

Непередбачуваними можуть бути і дії Росії, відтак можлива нова хвиля ескалації конфлікту. Втім, на переконання багатьох, до повномасштабної війни справа не дійде. «Великого наступу не буде – неспроможна Росія на це. Хіба лякатиме далі», ­– переконаний лучанин.

А на переконня чернівчанина, на сході не буде миру, допоки будуть ті, кому вигідна війна. А таких, на його погляд, багато.

Урешті, на думку багатьох народних ораторів, якщо Росія посилить агресію, то це немає стати несподіванкою. Важливо, щоб українська армія була готова дати бій ворогові.

«Найбільше хочу, щоб нашим хлопцям дали нормальну зброю, – заявив юнак у Луцьку. – Український народ допомагає, чим може, але й влада має надати армію підтримку. Наскільки розумію, зброя є, але треба, щоб вона була не у складах, а у військових. Тоді перемога буде за нами».

«Думаю, вже незабаром буде наступ. Не може 50 тисяч російських військових, а ще сотні танків просто так стояти біля нашого кордону, – поділився думками чоловік у Рівному. – Ми повинні бути готовими дати бій. Усі мають бути готові – від Донецька до Львова».

А вже завтра, 16 травня, триватимуть чергові знімання «Вільного мікрофону» ZIKу. Трибуна справжньої свободи слова працюватиме з 13:00 до 15:00 за адресами: Луцьк – Театральний майдан, Рівне – майдан Незалежності, Київ – Майдан Незалежності, Тернопіль – Театральний майдан, Івано-Франківськ – вул. Незалежності, Ужгород – площа Шандора Петефі, Львів – пр. Свободи біля пам’ятника Т. Шевченкові, Чернівці – Центральна площа.

«Питання тижня» 16 травня звучатиме так: «Як нові комунальні платежі позначилися на вашому сімейному бюджеті?»

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині виявлено ...
Наступна новина: Презентували тритомне ...

КОМЕНТАРІ