В українській музиці немає середнього класу,як і у суспільстві,– співак Саша Буль

В українській музиці немає середнього класу,як і у суспільстві,– співак Саша Буль

18.05.15 13:06 0 595
В українській моделі музичного ринку немає середнього класу, як і в нашому суспільстві.

Про це 15 травня, під час прес-конференції в рамках Першого фестивалю нової української музики #SVOЇ «Чи існує нова українська музика?» заявив український кантрі-фольк виконавець Саша Буль (Sasha Boole).

«Українська модель музичного ринку напряму пов’язана із суспільною моделлю в країні. У музиці ми маємо те ж, що і в соціумі – яскраву відсутність середнього класу, – зазначив Саша Буль. – У нас є або тотальний андеґраунд, який сидить в Інтернеті, «вариться у власному соку» – це групи, які грають для кількох тисяч чоловік у Києві, ще для тисячі в обласних центрах – або масовий ринок – колективи з розряду Святослава Вакарчука, які можуть поставити 2 тис. грн за вхід на концерт і зібрати стадіон».

На думку співака, в Україні прірва між цими двома класами.

«Це пряме відображення того, що ми маємо в економічному і соціальному плані: дуже багатих і людей, які живуть за межами середнього класу. Коли усе сформується у нормальну цивілізовану модель суспільства, де середній клас домінує, і музична модель трансформується», – пояснив Саша Буль.

За словами музиканта, музична модель постійно намагається «скоротити дистанцію між нижчим і вищим класом». Це примушує в соціумі робити так само.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині двоє невідомих ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ