Польсько-український гурт «Тарака» концертуватиме Західною Україною

Польсько-український гурт «Тарака» концертуватиме Західною Україною

18.05.15 10:48 0 536
5-6 червня у м. Дрогобич відбудеться святкування Днів Європи, під час якого популяризуватимуть євроінтеграцію та культурну спадщину міста. Також з 6 по 16 червня розпочнеться гастрольний тур польсько-українського гурту «Тарака» містами Західної України. Лідер гурту «Тарака» Кароль Кус (праворуч) та один з учасників колективу Роман Хранюк. Фото: Роман Балук/ZIK

Про це повідомляє кореспондент .

У програмі святкувань Днів Європи у Дрогобичі передбачено лекції та наукові блоки, зокрема, вступна лекція посла ЄС в Україні Яна Томбінського, презентація кімнати пам’яті Бруно Шульца, блок за участі духовних служителів різних конфесій, лекції, присвячені темам історії регіону, економічних реформ, освіті національних меншин.

На другий день святкувань на міській площі Дрогобича буде встановлено сцену, де відбудеться перший концерт гурту «Тарака» під назвою «Подай руку Україні». Гурт виступатиме також у Самборі, Стрию, Івано-Франківську, Мостиськах, Львові. В рамках концертного туру члени гурту «Тарака» проводитимуть зйомки документального фільму «Міст», другу частину якого зніматимуть під час подібного концертного туру шістьма містами Польщі. Стрічка має стати важливою цеглинкою в процесі створення нової якості відносин і нової історичної сторінки у відносинах між поляками та українцями.

Організаторами Днів Європи виступили Дрогобицька міська рада, Дрогобицький державний педагогічний університет ім. І Франка, Генеральне консульство Республіки Польща у Львові. Заходи відбуватимуться під патронатом представництва ЄС в Україні, посольства РП в Україні.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігівська область: ...

КОМЕНТАРІ