Померла ведуча програми «Надвечір’я» Тамара Щербатюк

Померла ведуча програми «Надвечір’я» Тамара Щербатюк

18.05.15 10:57 0 718
У ніч на 15 травня на 79-му році життя померла корифей українського телебачення, телеведуча Тамара Щербатюк. Тамара Щербатюк. Фото: 1tv.com.ua

Тамара Щербатюк народилася 1936 року в журналістській родині. Її батько був радіожурналістом, у повоєнний час він працював завідувачем кореспондентським пунктом Всесоюзного радіо в Києві. Тамара Володимирівна пішла його шляхом – закінчила факультет журналістики Київського державного університету імені Тараса Шевченка.

«Після закінчення університету мріяла про газету, а потрапила на Київську студію. І тоді телебачення мене буквально заворожило, – писала вона у своїй автобіографії. – Вела передачі для дітей і молоді у прямому ефірі, через роки – «Надвечір’я» – знову у прямому ефірі, а коли почали записувати, то в режимі живого ТБ. Лише прямий ефір може дати дивовижне відчуття безпосереднього спілкування з глядачем, і це залишається на все професійне життя».

Тамара Щербатюк працювала на українському телебаченні з 1950-х років – практично від моменту його заснування. У 60-ті роки була в ефірі першою журналісткою з фаховою освітою. Вела першу розважальну молодіжну програму «Інтерклуб», у 1960 році була однією з ведучих першого телемосту Київ – Москва.

З 1960-х років викладала на факультеті журналістики Київського державного університету імені Тараса Шевченка і в театральному інституті імені Івана Карпенка-Карого. Була причетна до створення першої кафедри телебачення і радіомовлення в Україні, до написання перших програм, планів зі спеціалізації «телевізійна журналістика». Серед її студентів – Олександр Ткаченко, Олена Фроляк, Ігор Моляр, Костянтин Грубич.

У 1988 році вона створила авторський проект програми для літніх людей «Надвечір’я», яка існує вже 27 років і є найстарішою програмою на українському ТБ. До останнього моменту вела цю програму.

Тамара Щербатюк – заслужений працівник культури України, кавалер ордену княгині Ольги, пише «Телекритика».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: рятувальники прийняли ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ